מה הבעיה בדיוק אם קיבלת כסף על כך ?

  • שאלה ל מ ו מ ח ה!!!!!!
    ח י י ב תשובה | 17/07/2009 23:49

    עבדתי כשכיר תוך שהמעסיק מחייב אותי (בחוזה העבודה) להחזיק רכב פרטי לביצוע העבודה הכרוכה בנסיעות רבות ברחבי הארץ.עבדתי כך -5 שנים והוצאתי כ-1000 ש"ח בחודש רק בנסיעות הללו(לא כולל תיקוהים וכו'). מישהו מכיר פסק דין בנושא זה? להדגיש- לא מדובר בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה. אין רלוונטיות לכך כי המעסיק שילם לי 200 ש"ח בחודש על כך. אודה על תשובה מלומדת...

    • מה הבעיה בדיוק אם קיבלת כסף על כך ?  לת
      טל | 18/07/2009 00:03

      • תשובה
        אלון | 18/07/2009 00:40

        כמובן שלא קיבלתי החזרים על כך. אם הייתי מקבל- לא היתה כל בעיה והשאלה לא היתה עולה. לציין כי שכרי פחות מהשכר הממוצע במשק אך יותר משכר מינימום.

        • אחזקת רכב- דיני עבודה
          עו"ד לילך אקרמן | 18/07/2009 23:52

          אין כזה דבר המעסיק חייב אלו היו תנאי העסקתך ואתה הסכמת לכך, החוק לא מחייב מעסיק להשתתף באחזקת רכב מעבר לתשלום נסיעה, בייחוד שעשית זאת זמן רב כ"כ, סרב להמשיך ולהשתמש ברכבך אישי ( אלא אם זה חלק מהחוזה)!!.

    • יש לבדוק את הנוסח המדויק של חוזה העבודה
      שיר ורד | 19/07/2009 01:41

      אם בחוזה נקבע שעליך להחזיק רכב ולהשתמש בו לצורכי עבודה והשכר כולל פיצוי גם בגין הוצאות אלו, הרי הסכמת לכך ואין לך להלין אלא על עצמך. אם בחוזה כתוב שהמעסיק ישלם הוצאות אלו, אז המעביד מחויב לשלמם, אם כי לא ברור מדוע לא תבעת אותו מיד לאחר אי התשלום הראשון.אם אין התיחסות מפורשת לגבי החזרי ההוצאות בית הדיןם ינסה לרדת לכוונות הצדדים, העובדה שהסכמת לכך זמן רב , כנראה תהיה לרעתך.