תשובה

  • הרעה מוחשית
    אלון | 16/07/2009 22:46

    שלום. היני עובד כמכונאי רכב במוסך בערך כ14 חודשים. לפני יומיים בעל המוסך פרץ למכונית הפרטית שלי ושל החבר לעבודה , בזמן שביצענו מבחן נסיעה ללקוח ולא הינו במקום, וצילם ארגז כלים פרטי שאח"כ טען שהכלים הינם שייכים למוסך וכיב יכול גנבנו אותם. למרות שהכלים שלנו אישיים . יום למחרת אני וחברי לעבודה קבלנו מכתב הזהרה וחברי פוטר. ברור לנו כי ההצגה נעשתה ע"מ לשלול מאיתנו זכות לפיצוי פיטורין בהווה לחבר ולי בעתיד. האם עומד לזכותי רשות להתפטר מיידית ללא הודעה מוקדמת על סמך כך? היות ולא אוכל לסמוך יותר על מעסיק. ומה הם הזכויות שלי בעקבות כך? האם יש מקום לתביעת פיצוי פיטורין+עוגמת נפש. תודה

    • תשובה
      שיר ורד | 17/07/2009 13:24

      יש סיכוי סביר שאם תתפטר מידבגלל תנאים שאין לצפות מהעובד להמשיך ולעובד בית הן יכירבמצב שנוצר כהתפטרות  מיידית מוצדקת ויחייב  את המעסיק בתשלום הודעה מראש ופצויי פיטורים, אך קיים הסיכון שבית הדין לא יראה כך את הדברים ואתה תחויב בתשלום בגין אי מתן הודעה מוקדמת וכמובן לא תקבל פצויים.תלונה במשטרה כנגד המעסיק על פריצה, השגת גבול ופגיעה בפרטיות יכולה לעזור לך גם בתביעה האזרחית.

    • תשובה
      שיר ורד | 17/07/2009 13:24

      יש סיכוי סביר שאם תתפטר מידבגלל תנאים שאין לצפות מהעובד להמשיך ולעובד בית הן יכירבמצב שנוצר כהתפטרות  מיידית מוצדקת ויחייב  את המעסיק בתשלום הודעה מראש ופצויי פיטורים, אך קיים הסיכון שבית הדין לא יראה כך את הדברים ואתה תחויב בתשלום בגין אי מתן הודעה מוקדמת וכמובן לא תקבל פצויים.תלונה במשטרה כנגד המעסיק על פריצה, השגת גבול ופגיעה בפרטיות יכולה לעזור לך גם בתביעה האזרחית.