פוליגרף- דיני עבודה

  • שאלה דחופה
    שי | 16/07/2009 07:45

    שלום אני עובד במקום עבודה מסודר מזה שנה וחצי בזמן האחרון מזמן המילחמה שהיתה היו לנו גנבות במקום העבודה וחוסרים מקופות שבעיקרון עבדו על אותה קופה מיספר עובדים ובניהם אני שגם אני עובד רוב הזמן על הקופה אבל יש לעוד עובדים גישה לקופה ולכסף.(בזמן המילחמה היתי בחופש במשך 4 חודשים שאז התחילו כביכול הגנבות והחוסרים ולפני כן לא היו דברים כאלו וזה המשיך גם כשחזרתי) היה חוסר אחד שלא היתי ביכלל בקופה ואחר כך חיבו אותי לשלם יש לציין שרק באותה מישמרת עם עובדת .... יש חוסרים ואם שאר העובדים אין שום בעיה גם כשאני עובד איתם על אותה הקופה. גם כשהי עובדת על אותה קופה היא מיתחמקת וטוענת שלא עבדה ובורחת מהתשלום. לפני יומיים עבדנו על אותה קופה והיה חוסר של 70 ש"ח שלי אין מושג מאיפה זה נובע כי היה לה גישה חופשית לקופה גם כשאני נמצא בהפסקה. מנהל המקום בא בתלונה כאילו זה אני ואני יודע שלא שאני חף מפשע ולא מסוגל לגעת בגרוש של מישהו אחר וכך אמר "זה בא רק ממך" זה דבר שגרם לי ליבכות ולריב איתו יום למחרת הוזמנו קב"טים ראשיים לתחקר את מי שנימצא בסניף כי באותו יום שהיה חוסר של 70 ש"ח ניגנבו 2 מוצרים שבסך הכללי עולים יחד 3000 יש לציין שאותו יום לא התקרבתי ביכלל למחלקה שמימנה היתה הגנבה וחושדים שזה אני אני לא יודע מה לעשות היתברר שאין מצלמות במקום אלא דמו ככה שאין להם הוכחה לכלום אתמול הגעתי למקום עבודתי ברגע שיצרו עימי קשר ותיחקרו אותי ואפילו חתמתי על זה שאני מסכים לעלות לפוליגרף בלי שום בעיה ומיצידי שיקחו אותי בזה הרגע מה שכן שאם אותה עובדת שעבדה איתי אף אחד לא מעוניין לעבוד ביכלל ובמיוחד לא על אותה קופה שאלתי היא כזו 1. יש מצב שפוליגרף טועה? 2. האם לאחר הפוליגרף שיראה את חפותי בעניין אני יוכל ליתבוע את הממעסיק שלי על קריאתו לעברי גנב וביזיון ועוגמת נפש וביזבוז זמן ואיום על פיטורים? 3. האם יש משהו שאני צריך לידרוש מהם לפני שאני עולה על פוליגרף? 4. האם אני ביכלל צריך לחתום ולענות להם 6אם אין להם כלל הוכחות? אשמח אם תעזור לי בנושא מיצטער על השאלה הארוכה ומקווה שתעזור לי

    • פוליגרף- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 16/07/2009 20:03

      ראשית לטעמי רצוי שתתייעץ עם עו"ד אבל בכל מקרה: 1) יש מצב שפוליגרף טועה ולא ניתן לחייב אותך לבצע בדיקקה זו. 2) בוודאי שתוכל לתבוע- בייחוד אם זה היה בני אנשים. 3) אני לרוב לא מייעצת ללקוחותי ללכת לפוליגרף בכל מקרה. ) כפי שאמרתי- אני בדעה שלא. אם יש להם בעיה שיפטרו אותך ישלמו לך את כל מה שמגיע לך ויתבעו כפי שאמרתי- העצה הכי טובה שאוכל לתת לך זה לפנות לעו"ד.