אי אפשר

  • זכאות לפיצויי פיטורין לאחר חצי שנת עבודה
    גיל | 15/07/2009 16:01

    עבדתי חצי שנה במקום עבודה עד שפוטרתי.בהסכם העבודה המעסיק התחייב להפריש מידי חודש 8.33% אחוז משכרי כהפרשה לפיצויים.הבנתי כי על פי החוק אני זכאי לכספים אלו גם במקרה שפוטרתי לאחר פחות משנה.מאחר והמעביד כלל לא הפריש כספים אלו אני מגיש נגדו תביעה בעצמי.האם מישהו יכול להפנות אותי לסעיף המדויק או לפסיקה המדוייקת שעליי לציין בכתב התביעה (מעבר לסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים)?

    • אי אפשר
      עו"ד רענן קריב | 15/07/2009 16:19

      מנין למדת שאתה זכאי לפיצויי פיטורים לאחר פחות משנת עבודה? אילו היה המעסיק מפריש כמוסכם, כספי התגמולים היו שלך, אך את כספי הפיצויים הוא היה זכאי למשוך בחזרה. אם המעסיק לא הפריש במהלך 2008 ואילך לפנסיה, יש לך עילת תביעה טובה נגדו. המקור הוא צו הרחבה בעניין פנסיה.

      • סימוכין
        גיל | 15/07/2009 16:49

        תודה על התגובה. אנא ראה הסבר: ***צונזר ע"י מערכת- קישור לאתר מסחרי בניגוד לתקנון האתר*** מה דעתך?

        • לא זה מה שכתוב
          עו"ד רענן קריב | 15/07/2009 17:00

          לא סעיף 14, לא האישור הכללי וגם לא צו ההרחבה בעניי פנסיה, אף אחד מהם לא מקנה זכות לפיצויי פיטורים למי אינו זכאי להם מלכתחילה. וממילא, אם מעסיקך לא הפריש 8.33% לפיצויי פיטורים, אין פטור על פי סעיף 14, תחול במקרים המתאימים ובת תשלום בפועל, ואין בכך כדי לתת לך פיצויי פיטורים אחרי חצי שנה בעבודה.

          • ביאור
            גיל | 15/07/2009 17:18

            העניין הוא פשוט:א. המעביד התחייב בהסכם להפריש 8.33 אחוז מידי חודש.ב. הפרשות שכאלו נעשות בהתאם לסעיף 14 ובהתאם לאישור הכללי.תנאי האישור הכללי:סעיף1: הפרשות מעביד. יש עמידה בתנאים מאחר והמעביד התחייב להפריש גם הפרשות שוטפות לתגמולים ולקרן השתלמות בשיעורים המקובלים (על אף שגם את זה הוא לא הפריש בפועל).סעיף 2א': אני הסכמתי לכתוב בהסכם העבודה (גם אם לא בטופס מסודר על פי הקבוע באישור הכללי) . מן הסתם ברור לכל בר דעת כי ההפרשות הללו יבואו במקום פיצויי פיטורין ולא יתכן שאם הייתי מפוטר לאחר יותר משנה הייתי זוכה גם לפיצויי פיטורין נוספים בנוסף להפרשות 8.33% שנעשו בכל חודש.באשר לסעיף 2ב':המעביד מן הסתם לא ויתר על זכותו בכתב בהסכם כאמור שם. על כל פנים, סעיף זה מטיל חובות על המעביד ואם הוא לא מקיים אותן ולא עומד בתנאי האישור הכללי, אין זה אומר שהעובד צריך להפגע ממחדליו של המעביד ובשל כך לאבד את זכותו על כספי הפיצויים מכח " ויתור המעביד מראש על כל זכות שיכולה להיות לו להחזר כספים מתוך תשלומיו ".לסיכום, אין המעביד יכול לפסוח על שני הסעיפים. מחד לבצע הפרשות (או לכל הפחות להתחייב לבצע הפרשות) בהתאם להיתר הכללי. אך בעת פיטורים טרם חלפה שנת העסקה לטעון כי הסעיף לא חל עליו ולהתחמק מכל תשלום.

            • מורכב מידי
              עו"ד רענן קריב | 16/07/2009 10:45

              אתה טועה, והדיון מורכב מידי מכדי לנהלו בפורום.

              • מצאתי פרצה!
                גיל | 16/07/2009 10:59

                חוזה העבודה שלי הוא למעשה דוא"ל שהמעסיק שלח לי ואני הסכמתי. החוזה מאד מצומצם וכולל רק כמה שורות בנושא השכר וההפרשות הסוציאליות. להלן העתק מדוייק של השורות המתייחסות להפרשות הסוציאליות (כדי לשמור על חסיון אני מופיע שם באות E והחברה באות D): " Social benefits: Keren Hishtalmut: 2.5% E, 7.5% D Bituach Menahalim: 5% E, 5+8.33% D Social benefits will begin after the first three months, but shall be paid retroactively on the first three months as well. " מעבר לזה אין כל תוספות או התניות בפרט לא מצויין במפורש מהם ה-8.33% שיפריש המעביד (פיצויים?), ובאיזה תנאים הוא ראשי לקחת את הכסף הזה בחזרה. מבלי להתייחס לעובדה שהמעביד לא הפריש מעולם ולו שקל להפרשות סוציאליות (לרבות קרן ההשתלמות וביטוח המנהלים), מה דעתך כעת? האם גם במקרה זה המעביד יכול לטעון שעל אף הכתוב בחוזה ועל אף שאין כל התנייה, ההפרשות המדוברות מיועדות לפיצויים, ולכן אם הוא לא הפריש במשך חצי שנה הוא למעשה פטור מכך גם היום, לאחר שפוטרתי היות והועסקתי פחות משנה?

                • לא פירצה ולא סדק
                  עו"ד רענן קריב | 16/07/2009 11:11

                  החוזה אומר במפורש שההפרשות הן לביטוח מנהלים. אלה השיעורים הרגילים לביטוח מנהלים: 5% תגמולי מעביד, 5% תגמולי עובד ו-8.33% פיצויי פיטורים. וגם עניין 3 החודשים והרטרואקטיביות חוקי ותואם את צו ההרחבה, מה גם שמדובר בהסדר מיטיב לעומת צו ההרחבה. אילו היה מעסיק מקיים את חוזה העבודה, הוא היה זכאי למשוך את כספי הפיצויים (8.33%). באשר לכספי התגמולים וקרן ההשתלמות - אם הוא לא קיים את המוטל עליו על פי האמור בחוזה העבודה - יש לך עילת תביעה נגדו.

                  • כנראה שבית המשפט יכריע...
                    גיל | 16/07/2009 13:03

                    תודה על ההתיחסות.אם תהיה מוכן להרחיב בנושא (כפי שציינת שנדרש) אני אשמח לקבל ממך דוא"ל או טלפון.אך גם אם זה לא יסתייע אני אגיש כתב תביעה מפורט ומנומק ואתן לבית המשפט להכריע בסוגיא.מבטיח לעדכן אותך ואת הפורום בפסיקה...בהצלחה.

                    • בהצלחה!
                      עו"ד רענן קריב | 16/07/2009 16:39

                      ויש לך אופציה לפנות אלי לייעוץ אישי, אם תרצה בכך.