סיום עבודה

  • פיטורים וימיי חופשה
    דוד שדה | 15/07/2009 13:19

    אני עובד קבלן בחברה גדולה. המעסיק שלי הודיעה לי על סיום עבודה של חודש בזמן שהחברה שבה אני עובד המשיכה להעסיק אותי עד מואד סיום העבודה. כמו כן נצברו לי כחודשיים ימיי חופש שלא ניצלתי. המעסיק שלי מעוניין לשלם לי את ימיי החופש בפדיון חד פעמי בסיום העבודה בשעה שאני מעוניין להמשיך לקבלם כמשכורת יחד עם התנאים הנלווים (כמו ביטוח מנהלים ורכב צמוד). האם אני רשאי לדרוש זאת? במידה ועומדת לזכות המעסיק לשלם לי פדיון ימיי חופשה האם אני רשאי לדרוש שישלם לי את התנאים הסוציאלים בתקופה האמורה? בתודה מראש דוד

    • סיום עבודה
      עו"ד רענן קריב | 15/07/2009 16:07

      המעסיק רשאי לשלם פדיו חופשה ביום העבודה. למעשה, אסור לו לחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת עם חופשה. מותר לו לשלם בסיום העבדוה ללא תנאים נלוים. אתה זכאי לתנאים נלוים על תקופת עבודה ולא על פדיון חופשה.

      • ואם העובד מעוניין בחופשה? ? ?
        דוד שדה | 15/07/2009 16:32

        האם אני רשאי לדרוש שימיי החופשה שלי ישולמו בימיי חופשה בפועל (שכמובן עליהם ינתנו התנאים הסוציאלים)

        • פדיון חופשה
          עו"ד רענן קריב | 15/07/2009 16:37

          אתה יכול להסכים לחפיפה של 14 יום מימי החופשה עם 14 ימים מההודעה המוקדמת. לא ברור בשביל מה. אתה לא יכול לחייב את המעסיק לבצע חפיפה כזו.