הבהרה קטנה

  • הגבלת שעות העבודה- הרעת תנאים?
    רעות | 14/07/2009 01:13

    שלום, אני עובדת במטה של בנק כעובדת חיצונית מזה שנתיים. בחודשים האחרונים הגבילו את העובדים החיצוניים בשעות העבודה שלהם בגלל המיתון שהיה. עם זאת, הצוות שלי לא הוגבל בשעות כיוון שאנו עובדי משמרות ומסיבות שונות הוחלט כי אנו נוגבל רק ל- 100 %משרה ואסור לנו לעשות שעות נוספות. משעבר זמן מה, המנהל שלי הביע אי שביעות רצון מהצוות שלי מהחודש האחרון והחליט לתת לנו עונש- להגביל אותנו בשעות העבודה - מ190 שעות הנחשבות למאה אחוז משרה- הוא מגביל אותנו ל170 שעות. (יש לציין שאנחנו שני צוותים שעובדים תחתיו באותו משרד ורק הצוות שלי קיבל את העונש הזה. הצוות שלי מונה 3 אנשים שהם עובדים חיצוניים ועובדת אחת שהיא עובדת בנק ולכן העונש לא חל עליה למרות שנענשנו כצוות!) בנוסף לכך, אותו מנהל מדבר בזלזול לעובדים שלו כל פעם שמשהו הכי קטן קורה ולא מצא חן בעיניו הוא שובר את הכלים ומחליט להעניש ולאיים במקום לחשוב ביחד איך בוחנים את המצב כך שהוא לא יקרה שוב. האם מצב כזה נחשב הרעת תנאים? האם אוכל להתפטר ולהיחשב כמפוטרת עקב כך ולקבל פיצויים? אם כן, האם בשל כך אני צריכה שהמנהל ירשום לי כי הוא מגביל אותי בשעות- בכתב? (כי הוא אמר לנו את זה בעל פה- והתכוון לכל מילה). אשמח לתגובה מהירה.. כי המצב הזה טרי ומאוד מתסכל. תודה רבה

    • הבהרה קטנה
      רעות | 14/07/2009 01:17

      רשמתי שבתחילה הגבילו את העובדים החיצוניים בשעות בגלל המיתון- ושרק את הצוות שלי לא הגבילו בשעות מסיבות שונות, התכוונתי שאת הצוות שלי ואת הצוות הנוסף שעובד איתי במשרד תחת אותו מנהל. לאחר שקיבלנו עונש- רק הצוות שלי קיבל הגבלה (כעונש). והצוות השני לא. לא יודעת אם זה חשוב.. אבל העדפתי לציין זאת. תודה

    • הגבלת שעות
      עו"ד רענן קריב | 14/07/2009 10:00

      אם את עובדת חיצונית ומעסיקך אינו הבנק בו את מוצבת - פני למעסיקך והציגי בפניו את המצב. אם לא תקבלי ממנו מענה תוכלי להגיש תביעה הן נגד הבנק והן נגד המעסיק הישיר.

      • שאלה קטנה נוספת
        רעות | 14/07/2009 11:00

        תודה רבה על התגובה! האם אני צריכה שהגבלת השעות תירשם לי בכתב או שמספיק שזה נאמר בעל פה?

        • בכתב תמיד עדיף על בעל פה  לת
          עו"ד רענן קריב | 14/07/2009 15:31

      • אני לא מעוניינת בתביעה אגב אלא...
        רעות | 14/07/2009 11:02

        אני לא מעוניינת בתביעה... אני רק רוצה להתפטר ולהיחשב כמפוטרת ולקבל פיצויים. האם זה אפשרי?

        • הו, תמימות מתוקה...
          עו"ד רענן קריב | 14/07/2009 15:32

          מעטים המקרים בהם מעסיק מסכים לשלם פיצויים על הרעת תנאים מרצונו. בדרך כלל יש צורך במשפט. עלייך לפנות קודם למעסיקך הישיר.

          • ואם מפטרים אותי?
            רעות | 14/07/2009 18:52

            אם מפטרים אותי כי לא מרוצים ממני מספיק- עדיין צריך להגיע למשפט כדי להיאבק על פיצויים?

            • ככל הנראה לא
              עו"ד רענן קריב | 14/07/2009 19:08

              אגב, הבנק לא מפטר אותך. הוא מחזיר אותך למעסיקך שיכול לשבץ אותך במקום אחר. אם תפוטרי על ידי מעסיקך יש להניח שסוגיית הפיצויים לא תהווה בעיה.