פיטורים בפוטנציה

  • פיטורים
    דנה | 13/07/2009 21:50

    אני עובדת בארגון 4 שנים. בעלת תואר אקדמי.לאחרונה יצאתי לחופשת לידה והגיעה מישהי להחליף אותי . הבוס שלי שהיה די חדש באותה התקופה ובקושי הכיר אותי ,קידם את הבחורה ושאני חזרתי מחופשת הלידה די התעלם מקיומי (לאחר מכן הבנתי שהיא סיפרה לו כל מיני דברים על כך שעשיתי את עבודתי בצורה גרועה - למרות שלא הכירה אותי). מה שקרה בסופו של דבר הוא שמנכ"ל החברה החליט לפטר את הבוס שלי ולקח לו את הבחורה כמנהלת במקומו..... נכון להיום היא הבוסית שלי. יום לאחר שהתמנתה לתפקיד פירסמה באתר האינטרנט את המשרה שלי וחיפשה עובדת חדשה במקומי ובנוסף קראה ליו"ר ועד העובדים ואמרה לו שהיא עומדת לפטר אותי. זה היה לפני כ - שבועיים . עד היום לא קיבלתי מכתב פיטורים. ויש כבר עובדת במקומי. כאשר ביקשתי ממנה לדעת מה קורה איתי אמרה שכן ,היא הולכת לפטר אותי אבל עדיין לא יודעת מתי. המשרה שלי זמנית מבחינתה ועוד חודש בערך היא תחליט לתת לי מכתב פיטורים כנראה. גם זה לא בטוח .אך בפירוש אמרה שאין תקן לעוד אחת בתפקידי ובסופו של דבר אהיה מפוטרת. האם מותר לעשות דבר כזה? להשאיר אותי בחוסר הידיעה הזאת? ושאלה נוספת - האם החוק מאפשר פיטורים ללא סיבה? (הרי התכוונה לפטר אותי מיד אחרי שהתמנתה). האם יש עילה לתביעה במקרה זה? מצטערת על אורך השאלה .... ותודה מראש על התשובה דנה

    • פיטורים בפוטנציה
      עו"ד רענן קריב | 14/07/2009 09:41

      קודם כל, החוק אוסק פיטורים רק מסיבות המפורטות בו - הריון ולידה, אפליה עקב אחת הסיבות המפורטות בחוק שוויון הזדמנויות בעבדוה, חשיפת שחיתויות. העילה שתיארת לא נמנית עליהן. מעבר לכך כתבת שאת עובדת במקום עבדוה מאורגן שיש בו ועד עובדים. פני אליו ובקשי את הגנתו, ואם לא תקבלי פני לאיגוד המקצועי שלך.