תשובה

  • אכלו לי שתו לי ?
    תלאביבית | 08/07/2009 21:17

    אני עובדת בסניף של רשת ארבעה חודשים. הסניף עבר מהזכיין לידי הרשת. בכל שלושת החודשים לא שולמו לי שעות נוספות כלל. האם חייבים לשלם שעות נוספות גם למי שמוגדר כחצי משרה? בנוסף, ביום מסויים הוקלדו בטעות 150 בקופה. בסגירת קופה של אותו יום התרעתי שעשיתי טעות, ומאז הזכרתי שיש לבדוק זאת מדי יום. מהחנות נעלמו מוצרים, בלי שניתן להוכיח מי הגנב. המעסיק הוריד ממשכורתי כמה מאות שקלים, ראשית על 150 ש"ח מהקופה, ושנית על המוצרים שנעלמו (חילק את העונש ביני לבין המוכרת השניה). מהעלי לעשות? להגיש את עצמי לפוליגרף? האם זה חוקי לקנוס אותי על150 שח טעות בהקלדה מבלי לבדוק אפילו במצלמה אם לקחתי את הסכום? המעסיק טוען שחסרים לו שבעה ימים מצולמים, שרק אני התעסקתי בקופה ושאין לו על מי להפיל את היעלמות המוצרים מלבדנו (על אף שלא רואים במצלמה שלקחנו). חוץ מזה, חסרים 14 שעות עבודה בתלוש, על אף שמופיעות בדו"ח שעות של כרטיס העבודה. יש למישהו עצה איך לנהוג במקרה זה?

    • תשובה
      שיר ורד | 08/07/2009 22:12

      החוק מגדיר מהו שעות נוספות ואין כל קשר בינן לבין היקף המשרה שנקבע.את יכולה להגיש תביעה בבית הדין לעבודה בגין הלנת שכר, גם על הסכומים שנוכו וגם על השעות שלא שולמו. חובת ההוכחה על המעסיק.