העתקת מגורים

  • העתקת מקום מגורים
    קרנית | 08/07/2009 13:40

    האם העתקת מקום מגורים למושב או קיבוץ מזכים בקבלת פיצויים או רק העתקת מקום מגורים לאזור פיתוח מתוך אחד הישובים שמופיעים ברשימה כגון אילת וכו', הייתי היום בפגישת ייעוץ עם עו"ד שמתמחה בדיני עבודה והוא אמר שלא אהיה זכאית לפיצויים אם אעבור למושב או קיבוץ, רק לאחד הישובים שמופיעים ברשימה ותנאי שזה יהיה 40 ק"מ לפחות, זה קצת מבלבל כי באינטרנט אני קוראת דברים אחרים לדוגמא העתקתי את המשפט הבא: מעבר לישוב חקלאי או ישוב פיתוח כאשר עובד עובר להתגורר בישוב חקלאי מישוב שאיננו חקלאי או לישוב באזור פיתוח מישוב שאיננו באזור פיתוח, על העובד להתגורר במקום לפחות 6 חודשים בישוב חקלאי או בישוב באזור פיתוח שאליו העתיק את מגוריו. לעניין זה "ישוב חקלאי" הינו: קיבוץ, מושב, או ישוב שמרבית תושביו הם חקלאים. יישוב באיזור פיתוח – על פי רשימה סגורה של ישובים המופיעים בתקנות."

    • העתקת מגורים
      עו"ד רענן קריב | 08/07/2009 14:34

      אינני רוצה להתווכח עם קולגה.הציטוט שצירפת הוא הקובע. גם קיבוץ/מושב וגם ישוב המופיע ברשימה שבתקנות.

    • התפטרות עקב העתקת מגורים-יש פתרון!!
      יפית | 21/07/2009 16:07

      לפי לשון החוק: חוק פיצויי-פיטורים, תשכ"ג-1963 סעיף 8: 8. התפטרות לרגל העתקת מגורים (תיקון: תשמ"ח) לענין חוק זה יראו כפיטורים התפטרות של עובד עקב העתקת מקום מגוריו - (1) לרגל נישואיו - לישוב בישראל בו היה גר בן-זוגו, בתנאים שנקבעו בתקנות, באישור ועדת העבודה של הכנסת; (2) לישוב חקלאי - מישוב שאינו חקלאי, או לישוב באזור פיתוח מישוב שאינו באזור פיתוח, בתנאים שנקבעו בתקנות, באישור ועדת העבודה של הכנסת או מישוב שאינו עיר פיתוח כמשמעותה בחוק ערי ואזורי פיתוח, התשמ"ח1988-, לעיר פיתוח לענין סעיף 9 לחוק האמור, ובלבד שהוכיח כי הוא תושב, כהגדרתו בחוק האמור, בעיר הפיתוח; לענין פיסקה זו "ישוב חקלאי" או "ישוב באזור פיתוח" - ישוב שנמנה עם סוגי ישובים שנקבעו בתקנות, באישור ועדת העבודה של הכנסת, כישובים חקלאיים או ישובים באזור פיתוח, הכל לפי הענין; (3) מחמת סיבות אחרות שנקבעו בתקנות, באישור ועדת העבודה של הכנסת, כסיבות המצדיקות את העתקת מקום מגוריו של העובד. וכחיזוק לסעיף 3 דלעיל: בתקנה 12 (ב) לתקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), תשכ"ד - 1964, מובאת רשימה של יישובים באיזורי פיתוח, שאם עובד יתפטר ויעתיק את מקום מגוריו אליהם ויגור שם שישה חודשים לפחות, או אז ורק אז יהיה זכאי לפיצויי פיטורים. כמו כן, בתקנות 12(ג) עד 12(ט) מפורטות הסיבות המיוחדות שאם מישהו יעתיק את מקום מגוריו לשם ויעמוד בתנאים של 40 ק"מ ויגור שם במשך שישה חודשים לפחות, יהיה זכאי לפיצויים. סיבות מיוחדות אלו הם: א. "אם העתיק מקום מגוריו עקב העברה בתפקיד של בן-זוגו המשרת בשירות צבאי על פי התחייבות לשירות קבע..." ב. "אם העובד העתיק את מקום מגוריו למקום התנחלות או היאחזות שיאשרו לענין זה שר הבטחון ושר החקלאות..." ג. "אם העתיק מקום מגוריו עקב העברה בתפקיד של בן-זוגו המשרת במשטרת ישראל או בשירות בתי הסוהר..." ד. "אם העתיק מקום מגוריו עקב הצטרפותו לבן זוגו היוצא לתקופה העולה על ששה חודשים לחוץ לארץ בשליחות המדינה, ההסתדרות הציונית העולמית – הסוכנות היהודית לארץ-ישראל, קרן קיימת לישראל או קרן היסוד – המגבית המאוחדת לישראל, והמעביד סירב לאשר לעובד חופשה שלא בשכר לתקופת השליחות האמורה". ה. "אם התפטר מעבודתו עקב גירושיו והעתיק מקום מגוריו ליישוב בישראל המרוחק 40 ק"מ לפחות ממקום מגוריו הקודם, ובלבד שגר ביישוב כאמור ששה חודשים לפחות..." ו. "אם התפטר מעבודתו והעתיק מקום מגוריו עקב הצטרפותו לבן הזוג העובד בשירות המדינה או גוף ציבורי אחר שאישרה לענין זה הממשלה, ואשר היחידה שבה הועסק בן הזוג מועברת לירושלים על-פי החלטת הממשלה..." ז. "אם התפטר מעבודתו והעתיק מקום מגוריו עקב הצטרפותו לבן זוגו העובר למקום עבודה אחר ולמקום מגורים אחר בישראל הנמצאים לפחות ארבעים קילומטרים ממקום מגוריו הקודם..." לידיעת הכל: העתקת מקום המגורים לחו"ל אינה מזכה בפיצויי פיטורים. כאמור לפי תקנות 12(ז)לעיל, יש אפשרות להתפטר ולהעתיק מקום מגורים עקב מעבר בן -זוג ושלא כישוב פיתוח/אזור חקלאי,ובתנאי שגר שם 6 חודשים לפחות.לפי הסייגים האמורים בתקנות. אז זה כן אפשרי...וחבל שלא טרחתם מספיק לחפש כדי לתת מידע מדוייק, כי עברתי על כל האשלות מ2006 ועד היום שנשאלתם ואיש מכם לא ציין זאת וחבל.אני אישית נמצאת באותו מצב ועקב היותי מידענית ערכתי חיפוד ומצאתי את התקנות הללו תחת אתר ביטוח לאומי, תחת אתר ממשלתי MOIT.ORG.IL ותחת עו"ד דוד סער שיש לו אתר... ואני לא עו"ד...לא חבל...זה מידע שעשוי להועיל להרבה מאוד. לנו זה עזר,בזכות כך בעלי מקבל פיצויים עקב מעבר דירה שלו בעקבותי (עקב עבודתי שהינה במרכז הארץ,ולא בישוב חקלאי או פיתוח..ואני אינני משרתת כוחות בטחון'קבע או שליחות מדינה..)י ואנחנו נשואים 8 שנים.. והמעביד שלו אכן מחוייב לשלם לו פיצויים כי הבאנו לו העתק מלשון החוק. לידיעתכם....

      • אתר הבית של משרד התמ"ת ובו לשון החוק בפירוט
        יפית | 21/07/2009 16:37

        למי שרוצה יכול לעיין בתקנות בוחוקים באתר הממשלתי של משרד התמ"ת שכתובתו: http://www.moital.gov.il/ בלשונית החיפוש להקיש: תקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים, והתפטרות שרואים אותה כפיטורים.(ממש ככה מילה במילה) ותקבלו את החוק והתקנות וכלהסייגים המפורטים לעניין "תקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים, והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), תשכ"ד - 1964" וכל הקשור להעתקת מקום מגורים. מקווה שעזרתי...