הם עובד חייב לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת של פיטוריו?

  • ויתור מצד העובד על תקופת הודעה מוקדמת
    דנהג | 06/07/2009 12:57

    האם עובדת שפיטרתי ולא מוכנה לעבוד בתקופת ההודעה מוקדמת (למרות שאני מבקשת ממנה שתישאר בתקופה זו) ומבקשת ללכת מייד, זכאית לקבל ממני בכל מקרה כספים עבוד תקופה זו? או שבמידה והיא הולכת מייד פיטוריה נכנסים מיידית לתוקף ואיני חייבת לשלם לה דמי הודעה מוקדמת? מהן הסנקציות שיש באפשרותי להשתמש באם חשוב לי שביא תעבוד את התקופה הזו? האם אפשר לחייב אותה בכלל לעבוד? תודה!

    • הם עובד חייב לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת של פיטוריו?
      עו"ד בן נתן שי | 06/07/2009 13:55

      עובד שקיבל הודעה מוקדמת על פיטוריו מחויב לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת עד לתום תקופת ההודעה המוקדמת על מנת לאפשר למעסיק להתארגן ולהעביר את התפקיד באופן מסודר למחליפו. אם יבחר העובד שלא לעבוד בתקופה זו, לא יהיה זכאי לשכר עבור תקופה זו. החל מביטול העבדות במחוזותינו לא ניתן לחייב פיזית את העובד לעבוד. .

    • השלמה
      שיר ורד | 06/07/2009 14:09

      זכותך לחייב את העובד לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת, אם הוא מסרב לעבוד וא לא מתייצב לעבודה, לא רק שאינך מחויב לשלם לו שכר בגין תקופה זו, אלא שאתה אף רשאי לקזז משכרו או מכל תשלום אחר המגיע לו שכר השווה לשכר שהיה מקבל בתקופת ההודעה המוקדמת לו עבד בה. מן הראוי לידע אותו על כך, מיד לאחר פיטוריו, או לציין זאת בהודעת הפיטורים.