פתיחת מכולת בשבת- דיני עבודה

  • עבודה בשבת
    נילי | 06/07/2009 12:47

    האם אפשר לפתוח מכולת בשבת מבחינה חוקית? איך מתיישב עם חוק שעות עבודה ומנוחה?

    • פתיחת מכולת בשבת- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 06/07/2009 13:58

      לעניין הזכות לפתוח את מקום המסחר בשבת- אנו איננו המקום המתאים לשאלה זו. לגבי חוק שעות עבודה ומנוחה- יש עבודה המותרת בשבת. כאשר תקבל תשובה לשאלתך האם מותר בכלל לפתוח את העסק- ואין זה עניין של דיני עבודה- תוכל לקבל תשובה לגבי העסקה בשבת.

      • אסור
        שיר ורד | 06/07/2009 14:14

        חוק שעות עבודה ומנוחה סעיף 9 א , קובע במפורש: (א) בימי המנוחה הקבועים כמשמעותם בפקודת סדרי השלטון והמשפט, התש"ח - 1948, לא יעבוד בעל בית מלאכה בבית מלאכתו, ולא בעל מפעל תעשיה במפעלו, ולא יסחר בעל חנות בחנותו. אם לפחות רבע מתושבי הרשות המוקמית אינם יהודים, ובעל החנות אינו יהודי הוא יכול להחליף את יום המנוחה ביום המנוחה על פי דתו.

    • זהו אינו הפורום המתאים לשאלה זו.  לת
      עו"ד בן נתן שי | 06/07/2009 14:00