מעמדם של נהלים חדשים במקום העבודה

  • לחתום או לא לחתום?
    קרנית | 06/07/2009 12:26

    לאחרונה הוציאו מסמך של נהלים שרוצים שכל אחד מהעובדים יחתום עליו למשל רשום במסמך שאסור לדבר בנייד במהלך המשמרת או שמותר רק 3 איחורים בחודש, שאסור לגעת במזגן, יש לשבת במוקד בצורה מכובדת וראויה ועוד כל מיני נהלים. השאלה היא כזאת מה המשמעות מבחינה משפטית של מסמך זה, האם העובדה שאני יאחר מעל 3 פעמים בחודש או לא יבצע נוהל כפי שהוא רשום במסמך, האם זה נותן להם את הזכות לפטר אותי ללא פיצויים? יש לציין שאני כבר עובדת במקום העבודה מעל 5 שנים.

    • מעמדם של נהלים חדשים במקום העבודה
      עו"ד בן נתן שי | 06/07/2009 14:03

      תלוי בהסכם האישי שלך או בהסכמים שחלים עלייך. השאלה היא מהו מעמד מסמך הנהלים- האם הוא נכנס כחלק מחוזה העבודה או לא; מהי הסנקציה הקבועה על הפרת הנהלים; מי בוחן את ההפרה ומי קובע את העונש וכו'. בשביל לענות על שאלה כזו יש לדעת מהו מעמד הנהלים ולשם כך יש לבדוק בהסכם האישי או הקיבוצי שחל על הצדדים.