פיטורים בזמן הריון

  • פיטורין מעבודה בזמן הריון
    דקל | 29/06/2009 16:33

    אם אין לי וותק בעבודה ושהתחלתי לעבוד אחרי חודש גילית שאני בהריון עכשיו אני בחודש רביעי להריון מעסיקי יכול לפטר אותי למרות שאין לי וותק של חצי שנה אם כן יש האם יש לי אפשרות אם המכתב פיטורין לבקש הבטחת הכסה מביטוח לאומי

    • פיטורים בזמן הריון
      עו"ד אורנה שמריהו | 29/06/2009 17:01

      גם אם אין לך וותק של חצי שנה, היה ומעבידך יפטרך בגין הריונך, אזי שמורה לך הזכות לתבוע את מעסיקך בגין אפליה מחמת הורות כאמור בחוק שוויון הזדמנויות בעבודה. חלה עליך החובה להוכיח כי הפיטורים נעשו בשל סיבה זו.

    • פיטורים בזמן הריון- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 29/06/2009 18:49

      המעסיק לא יכול לפטר אותך בשום שלב רק בגלל שאת בהריון- גם אם אין לך את הותק של ששת החודשים הנדרשים. אם את עובדת מעל שישה חודשים הוא זקוק לאישור הממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת אשר אין לה שיקול דעת להתיר פיטורים רק בגלל שאת בהיריון.