פיטורים לאחר חופשת לידה

  • פיטורי עובדת לאחר לידה
    שינשין | 29/06/2009 15:55

    ראשית תודה על העזרה שלכם. יצאתי לחופשת לידה והעסיקו במקומי מחליפה. חזרתי לעבודה לאחר 4 חודשי חופשת לידה (מגיע לי כי ילדתי תיאומים) ולאחר 45 ימים המעסיק פיטר אותי,נתן לי 30 יום הודעה מוקדמת+פיצויים לפי הוותק שלי (שנה). המעסיק פיטר אותי והשאיר את זו שהחליפה אותי בחופשת הלידה שלי (אני חושבת שבגלל שהשכר שלה נמוך משלי,או שבגלל שיש לה ילדים גדולים,או בגלל סיבה אחרת,בכל מקרה הוא היה מרוצה ממני בשנה שעבדתי ואף הביע זאת בפנייי). שאלתי היא האם יש עילה לתבוע אותו,בשל זאת שפיטר אותי והשאיר את מחליפתי. אגב,התירוץ שלו לפיטורים היו צימצומים בשל המצב במשק. תודות :-)

    • פיטורים לאחר חופשת לידה
      עו"ד אורנה שמריהו | 29/06/2009 16:59

      חל על מעבידך האיסור לפטרך ו/או ליתן מכתב פיטורים בתקופה של 60 יום לאחר חזרתך לעבודה. ואכן, יש לך עילה לתבוע את מעסיקך, לאור פיטורים בניגוד לחוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

      • בהמשך לתשובתך
        שינשין | 30/06/2009 06:14

        ובהנחה שהיה מפטר אותי לאחר 60 יום והייתי מקבלת את המגיע לי עפ"י החוק ,פיצויים+30 יום הודעה מראש האם הייתה עילה לתביעה מצידי? תודה רבה !

    • פיטורים לאחר לידה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 29/06/2009 18:54

      החוק השתנה והמעביד אינו יכול לפטר אותך 60 יום לאחר חזרתך מחופשת הלידה. משמעות הדבר הוא כי המעסיק פיטר אותך טרם חלף המועד החוקי שבו הוא יכול לעשות כן. על כן יש לך עילת תביעה כנגדו.