המשך שאלה

  • פיצויי פיטורין + הלנה
    אירה | 28/06/2009 18:09

    שלום רב, אינני עובדת החל מחודש מרץ עקב התפטרות - ילדתי בחודש אוגוסט אשתקד. עד מועד ההתפטרות הייתי בחל"ד + חודש חל"ט . עם ההתפטרות המעביד טיפל גם בשכר והפקדות סוציאליות בגין תק' המלחמה (הייתי עם הילד בבית). בטענה זו ובטענה כי חב' הביטוח טרם העבירה חישוב של מה סכום שהמעביד צריך להשלים לפיצויים - טרם הושלמו הפיצויים המגיעים לי לקופת הפנסיה עד היום. המעביד טוען כי חב' הביטוח מעכבת את החישוב וכי הם מנסים לעשות את המקסימום . תודה מראש על תשובות : 1. האם מגיעים לי פיצויי פיטורין גם בגין תק' של חל"ד וחלט? 2. האם המקרה נכנס לגדר הלנת פיצויי פיטורין ?אם כן, האם 20% החל מהחודש השני מחושבים לפי ריבית דריבית על פני שלושה חודשי עיכוב (או ריבית פשוטה) ? ואם כן - האם עליי לדרוש את הנ"ל מהמעביד?האם הוא אמור להשלים את זה כחלק מכספי הפיצויים לקופה הפנסיונית או לשלם בנפרד את כספי ההלנה? ובמידה ויתנגד האם עליי לפנות לבית הדין לעבודה ? או שעצם טענת "תום הלב" פותרת אותם מתשלום הנלת הפיצויים ? (נכון לעכשיו היות והכספים טרם הושלמו , המעביד טרם שיחרר את הקופה , כך שאינני יכולה להשתמש\למשוך משם כספים) 3. האם יש משהו שאוכל לעשות בשביל לקדם את העניין ? כך שהדבר לא ישאר בין המעביד לחב' הביטוח ? מצטערת על אורך הפנייה תודה מראש על המענה

    • המשך שאלה
      אירה | 28/06/2009 18:28

      שאלה נוספת : כעבור שנה של עבודה קיבלתי העלאת שכר . הפיצויים שהופרש ולקופה לא היו לפי 8.3% אלא סכום נמוך יותר. במידה ואכן מגיע לי דמי הלנת פיצויי פיטורין , האם הם מגיעים לי אך ורק בגין סכום "ההשלמה" לפיצויים המגיעים לי או שפיצויי פיטורין אמורים להיות מחושבים על סך יתרת הפיצויים המגיעים לי ? תודה

    • תשובה
      שיר ורד | 29/06/2009 00:23

      1. חל"ד - כן, חל"ט - רק שבועיים ראשונים.2. בעיקרון , יש כאן הלנת פצויים. פצויי הלנה לא משולמים אוטומאטית אלא רק לאחר פסק דין. בתי הדין ממעטים לספוק פצויי הלנה (על שכר או על פצויים), במיוחד כאשר המעסיק מוכיח שעשה ככל יכולתו לשלם את יתרת הפצויים המגיעה. במקרה שלך, מספיק שהמעסיק יראה ששלח במועד מכתב שחרור לקרן הפנסיה ושלח להם תזכורות לביצוע חישוב יתרת הפצויים. בית הדין יקבע את גובה פצויי ההלנה אם בכלל. 3. את יכולה לפנות בעצמך לחבתר הביטוח ולברר מדוע אינם מעבירים למעסיק את היתרות הרבנטיות, את יכולה אולי גם להפיק בעצמך דוח באת רחברת הביטוח ולשלוח למעסיק ואת יכול הלהגיש תביעה כנגד חברת הביטוח והמעסיק ביחד.אם את משוכנעת שכל העיכוב נגרם ע"י חברת הביטוח את יכולה להגיש תלונה אצל המפקח על הביטוח.