תשובה

  • תשלום דמי חופשה למטפלת
    שמעון כהן | 27/06/2009 23:42

    שלום רב. שאלתי סבוכה מעט, ואני מקווה שתוכלו לתת לי את המענה המדויק והטוב ביותר כפי שראיתי בתשובות אחרות. בני בן השנה מטופל במשפחתון אצל מטפלת (כלומר בביתה), במשך חמישה ימים בשבוע, מ7 וחצי בבוקר ועד השעה 4, כלומר- 8 וחצי שעות עבודה ביום. כשהצטרפנו למשפחתון חתמנו על חוזה, בחוזה נכתב כי בחודשים יולי-אוגוסט ישנם ימי חופשה מרוכזת שהיא לוקחת, כמו גם הודענו לה מראש כי אנו נשארים במשפחתון רק עד סוף יוני. לאחרונה כשהזכרנו לה שאנו עוזבים בסוף יוני, היא הודיעה לנו שעל פי חוק אנו חייבים לשלם לה על שבועיים של חופש ביולי-אוגוסט, דבר מזה לא נחתם בחוזה ולא נאמר אפילו בע"פ. מעבר לכך, במשך השנה היא לקחה ימי חופשה לפני פסח ובמהלך חג החנוכה (הימים האלה נכתבו בחוזה), כמו גם, במהלך השנה היא לקחה חצאי ימים בגלל אירועים אישיים. שאלתי היא האם אנחנו חייבים לשלם לה? ואם כן, כמה? על פי איזה תעריף? היא דורשת מאיתנו 900 ש"ח שזה מחצית מהסכום שאנחנו משלמים לה בחודש. חשוב לציין שהיא מועסקת ע"י סך הכל 10 חודשים. תודה מראש, שמעון כהן.

    • תשובה
      שיר ורד | 28/06/2009 13:07

      לפי המתואר לעיל, לא מתקיימים ביניכם יחסי עובד מעביד (כי היא מנהלת משפחתון בביתה שבו ילדים ממשפחות שונות) ולכן לא חלים עליכם חוקי העבודה , ואין כל חוק שמחייב לשלם לה תשלומים כלשהם והכל כפוף לרשום בחוזה. אם מדובר רק בילדים שלכם, אזי ניתן לקבוע שמתקיימים יחסי עובד מעביחד ובמקרה כזה, אתם חייבים ב 12 ימי חופשה בשנה (לפי 6 ימים בשבוע) ואם היא כבר קבלה מספר זה של ימים, לא מגיעה לה חופשה נוספת. במקרה כזה, חלה עליכם חובת הודעה מראש כחוק על הפסקת קיום יחסי עובד מעביד.