פיצול שכר

  • שינוי חוק שעות עבודה
    לאון | 25/06/2009 19:14

    בהסכם עבודה שנחתם לפני 4.5 שנים תפקיד הוגדר כמשרה גלובלית ודורשת אימון ושכר יהיה גלובלי.לפני כחודשיים מעסיק שלח הודעה -שכר יפוצל לשכר בסיס ושעות עבודה גלובליות לחייב להדפיס שעון .בתפקידי אני נאלץ לדבר בטלפונים עד שעות מאוחרות וגם לעבוד מהבית. אם זה חוקי לפצל שכר ? אם זה פוגע בפיצויים, ימי מחלה, חופשה ותנאים?

    • פיצול שכר
      עו"ד אורנה שמריהו | 25/06/2009 20:22

      אכן, זה יפגע לך בפיצויים, בתשלום ימי מחלה ובפדיון ימי חופשה. לאור תיקון לחוק הגנת השכר, מעבידך כיום מחויב לפעול עפ"י החוק, ולשלם לך תשלום בגין שעות נוספות. בנוגע לפיצול שכר - הכל עניין של הסכמה ובדיקת חוזה העבודה אשר נחתם עימך.

    • השלמת תשובה
      שיר ורד | 26/06/2009 00:07

      פנה למעביד ודרוש לקבל הבהרות בכתב האם ואלו זכויות יפגעו כתוצאה מפיצול השכר. אם המעביד יאשר בכתב שלא נפגעות כל זכויות מה טוב, במידה ויפגע, תוכל לתבוע על סמך מכתב זה. במידה ולא יסכים, ברר באופן מפורש מה קורה לזכויות הקיימות, ואם ישנה פגיעה זכותך לדרוש בכתב את תיקונה ולהתריע שתתפטר במידה ולא יתוקנו ההרעות. במידה וההרעות לא יתוקנו תוך זמן סביר תוכל להתפטר ולדרוש פצויים.דרוש מהמעסיק להכיר בדווחי שעות גם על עבודה מהבית ושיחות טלפון כנ"ל , אם לא יסכים לכך עליך להודיע כי אינך יכול לקבל יותר שיחות טלפוניות ולעבוד מהבית .שים לב, שאסור למעסיק להעביד אותך יותר מ 15 שעות נוספות בשבוע ויותר מ 12 שעות עבודה ביום.אם המעסיק לא מוכן לכלול שעות אלו בדווח ומאיים בפיטורים אם תפסיק לבצע את העבודה, אתה יכול לבצע רישום ידני מדויק, שך כל עבודה כזו. תקפיד לרשום זמני התחלה וסיום מדויקים, מקום ביצוע העבודה, מול איזה גורם/פרויקט עבדת.במידה והתשלום בגין שעות נוספות שעבדת בפועל לפי התעריף המוגדר בחוק, גבוה מהתוספת הגלובאלית שאתה מקבל בגין שעות אלו, תוכל לתבוע את ההפרשים . כנראה שניתן לבצע חישוב כזה ברמה חודשית, כלומר אם בחודש מסוים מגיע לך תשלום שעות נוספות גבוה המסכום הגלובאלי תוכל לתבוע סכום זה ללא צורך לקזז מול חודש שבו לא השלמת את המכסה הגלובאלית.

      • תודה  לת
        לאוון | 09/07/2009 12:19