חזרה מחופשת לידה

  • הארכת חל"ד וחזרה מחל"ד למשרה מופחתת שעות
    איריס | 25/06/2009 16:20

    שלום, אני אמורה לחזור לעבודה מחל"ד בתחילת החודש. בכוונתי לחזור לעבודה בעוד חודשיים וחצי על בסיס ימי החופשה שנצברו לזכותי (יש לי הרבה...), האם המעביד יכול לא להסכים לכך? ועוד שאלה חשובה יותר - עד לפני הלידה עבדתי 9 שעות ביום - מ-8:00 עד 17:00) וכמובן שלאחר הלידה איני יכולה לחזור למשרה של 9 שעות. המעביד חשב שאוכל לעבוד עד 16:00 (מ-8:00) אך אני יכולה לעבוד רק עד 15:00, הצעתי שאתחיל את יום העבודה ב-7:00 במקום ב-8:00 ואסיים ב-15:00 וכך המשרה תהיה בת 8 שעות - האם 8 שעות זה משרה מלאה? האם כאם עובדת אני זכאית למספר שעות מופחת למשרה מלאה? תודה מראש!

    • חזרה מחופשת לידה
      עו"ד אורנה שמריהו | 25/06/2009 18:05

      חופשה ניתנת ע"י המעביד, על כן מעבידך יכול להתנגד לכך. בנוגע לשעת עבודה מופחתת - עפ"י החוק הינך יכולה לסיים את עבודתך שעה פחות וזאת עד 7 חודשים מיום הלידה, קרי 4 חודשים מתום חופשת הלידה. כל הפחתה אחרת היא בהסכמה. יום עבודה מלא אורכו - 8:36 שעות, לא כולל הפסקה.

      • חזרה מחל"ד- דיני עבודה תוספת
        עו"ד לילך אקרמן | 26/06/2009 07:42

        לענין החופש-עפ"י חוק ניתן לןצבור ימי חופשה עד 3 שנים. באם מעסיקך לא מאפשר לך לצאת דרשי ממנו כי יחתום לך על מסמך כי הוא מודע לחוק ולמרות זאת אינו מסכים כי תצאי לחופש ואין בכך בכדי לפגוע בפדיון כלל הימים שיצברו לזכותך בסיום יחסי עובד מעסיק.