למה לא ענית רק לי

  • מכתב פיטורים
    חביבה | 25/06/2009 15:54

    בן זוגי עבד בחברה פרטית כמנהל פרויקט חשמל הוא עבד שם 4 חודשים ויום אחד בעל החברה התקשר בכעס על בן זוגי וביקש ממנו לעזוב את החברה להחזיר את הרכב ולעוף לבית . אחרי 4 ימים בן זוגי התקשר לחברה לבקש את מכתב הפיטורים והוא נענה ע"י הפקידה שיבוא להעביר את החומר למחליף שלו בן זוגי ענה לפקידה שהוא לא יכול להגיע כי הרכב נלקח ממנו והוא גר באריאל כשהחברה נמצאת ברעננה .ולכן בעל החברה החליט לא לתת לו מכתב פיטורים על מנת שהוא לא יוכל לחתום מה החוק אומר ומה אפשר לייעץ לנו באופן חוקי . בתודה חביבה

    • למה לא ענית רק לי  לת
      חביבה | 25/06/2009 18:54

    • מכתב פיטורים
      עו"ד אורנה שמריהו | 25/06/2009 19:05

      בן זוגך לא חייב עפ"י חוק לאחר שפוטר בזו הדרך, להגיע למקום העבודה על מנת לערוך חפיפה למחליפו. הוא יכול אם הוא רוצה בכך, ובכך אולי להגיע להסדר עם מעבידו שבמידה ויגיע - ראשית הוא יקבל תשלום על יום זה ושנית - יקבל מכתב פיטורים, ובכך שני הצדדים יהיו מרוצים.

      • לא ענית לגופו של עיניין
        חביבה | 25/06/2009 20:12

        השאלה העיקרית שלי בעצם איך הוא יכול לקבל מכתב פיטורים אם בעל החברה כבר לא מעוניין בו ולא מעוניין לתת לו מכתב פיטורים על מנת לקבל אבטלה הוא חייב במכתב הפיטורים ואם בעל החברה לא רוצה לתת לו מה עליו לעשות .מה החוק אומר תודה חביבה

        • קבלת מכתב פיטורים
          עו"ד אורנה שמריהו | 25/06/2009 20:24

          במידה ומעסיקו לא מוכן ליתן לבן זוגך מכתב פיטורים, בן זוגך יכול להגיש תביעה, ולתבוע מכתב פיטורים וכן את הנזק שנגרם לו בגין אי קבלת מכתב פיטורים, ככל שנגרם.