לא חוקי

  • חוק שעות עבודה ומנוחה
    אני | 24/06/2009 10:01

    שלום, אני עבדתי במקום עבודה בתפקיד ניהולי ומתוקף תפקידי בהסכם העסקה צויין כי לא חל עליי חוק שעות עבודה ומנוחה. במהלך עבודתי הורידו לי על שעות שנעדרתי בהן מהעבודה, למרות שהמשרה שלי הוגדרה בשכר גלובלי- האם זה קשור לחוק? האם זה חוקי להוריד שכר על השעות הללו? תודה

    • לא חוקי
      עו"ד רענן קריב | 24/06/2009 11:14

      בלי להיכנס לשאלה אם לפי תפקידך לא חל עליך חוק שעות עבודה ומנוחה (מנכ"ל או סמנכ"ל), הרי שאם קיבלת שכר גלובלי אתה זכאי לקבלו בין אם עבדת ובין אם נעדרת. אם מחשבים שעות יש לחשב גם שעות נוספות.

      • לא חוקי, אבל
        שיר ורד | 24/06/2009 15:13

        החוק אוסר לשלם תשלום גלובאלי בגין שעות נוספות וקובע שאם שולם תשלום כזה, הוןא יחשב כחלק מהשכר הרגיל ויש לשלם על שעות נוספות בנפרד. החוק גם קובע שיש עובדיהם שעליהם לא חל חוק שעות עבודה ומנוחה ובמקרה זה מותר לשלם שכר גלובאלי בגין שעות נוספות. החריגים העיקריים הם עובדים שלא ניתן לפקח על שעות עבודתם או עובדים בתפקידי הנהלה הדורשים מידה מיוחדת של אמון (ולפי הפסיקה מדובר בעיקר על מנכלים סמנכלים ובכירים בדרג דומה). ברור שלגבי שתי קבוצות עבודים אלו, אין לצפות הפחתה בשכר במקרה של העדרות מחלק קטן משעות העבודה. אבל, בפועל בתי הדין מכירים בשיטה הנקוטה בהרבה חברות היי טק כדלהלן. העובד מועסק במשרה מלאה של 43 שעות בשבוע ומקבל שכר בסיס, ובנוסף מקבל תשלום גלובאלי על עבודת שעות נוספות בין אם יעבוד שעות אלו או לא. במקרה זה, ברור שמותר לנכות משכרו של העובד אם הוא מחסיראך לפי לשון החוק היה על בתי הדין לחייב את המעסיק לשלם על שעות נוספות שנעשו בפועל בנוסף לתוספת הגלובאלית. למעשה, כל עוד לא מדובר בשעות נוספות חריגות במיוחד, שהתשלום בגינם היה אמור להיות גבוה מהתוספת הגלובאלית, מכירים בתי הדין בסידור ולא מחייבים את המעסיקים בתשלום שעות נוספות.

    • תשובה
      עו"ד מירית ארביב ליא | 24/06/2009 11:16

      על מנת להשיב לך יש לבדוק את חוזה ההעסקה ולראות אם את עונה על החריגים של החוק. למשל- משרה ניהולית וכן משרה שלא ניתן לפקח על שעות העבודה מבחינה אוביקטיבית- הם חריגים וככאלה לא נית יהיה להפחית לך