דמי טיפול ארגוני מקצועי

  • מהם דמי הטיפול שמורידים מהמשכורת?
    סטס | 23/06/2009 15:23

    שלום יש לי סעיף בתלוש דמי טיפול כל חודש. 1.האם אני חייב לשלמם? 2.האם זה שייך להסצדרות העובדים? 3.ואם זה כן שייך האם אפשר לוותר על התשלום הזה?

    • דמי טיפול ארגוני מקצועי
      עו"ד רענן קריב | 23/06/2009 16:33

      מדובר בדמי טיפול המשולמים להסתדרות. אינך חבר הסתדרות ואתה זכאי לייצוג בכל נושאי העבודה. אין לך אפשרות לא לשלם, אתה מקבל שירותי איגוד מקצועי תמורת התשלום.

    • דמי טיפול מקצועי
      עו"ד אורנה שמריהו | 23/06/2009 16:45

      היות וכנראה שהסתדרות העובדים החדשה היא הארגון היציג במקום עבודתך,ובמקום עבודתך חל הסכם קיבוצי, הרי שאתה נדרש לשלם דמי טיפול או דמי חבר במידה והנך חבר בההסתרות החדשה.

      • טעות!
        עו"ד רענן קריב | 23/06/2009 17:59

        לא, נא לא להטעות. עובד המשלם דמי טיפול זכאי אך ורק לייצוג במישור האיגוד המקצועי, ואינו חבר בהסתדרות. חברות בהסתדרות היא וולונטארית, ורק עובד המשלם מרצונו דמי חבר (ולא דמי טיפול), הוא חבר. השואל אמר שהוא משלם דמי טיפול, ולכן הוא אינו חבר.

        • שלחתי לך מייל בנושא.  לת
          עו"ד אורנה שמריהו | 23/06/2009 18:26