פיטורי אישה בהריון

  • פיטורים אשה בהריון
    גיא | 23/06/2009 12:57

    יש ברשותי בית קפה שנפתח באוקטובר האחרון, העסקתי סטודנטית שעבדה 2-3 משמרות בשוע ובחודש האחרון שלה לא עבדה בכלל בגלל שלא היו לה משמרות כי היא בתקופת מבחנים ופיטרתי אותה אחרי 7 חודשיי עבודה גם בגלל שלא הייתה זמיה, גם בגלל שעבדה ממש גרוע וקיבלה שכר גבוה לשעה והעסק במצב לא טוב. היא תובעת אותי עכשיו ויודעת בודאות שפיטרתי אותה לא בגלל היותה בהריון ועדיין אומרת החוק לצידי אנצל אותו ואתבע אותך ואקבל פיצויים. האם לתת לה את הכסף או שיש לי אופציה שהיא לא תזכה בבית משפט. אני מתלבט אם בכלל שווה לקחת עו"ד. תודה

    • פיטורי אישה בהריון
      עו"ד אורנה שמריהו | 23/06/2009 13:36

      לאחר 6 חודשי עבודה חל איסור לפטר עובדת בהריון, אלא בהיתר הממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת. האפשרות העומדת בפניך היא לפעול עפ"י החוק ולפנות לקבל היתר לפיטוריה.

      • שאלה נוספת
        גיא | 23/06/2009 17:23

        האם אני צריך עו"ד?איך אני פונה לועדה הזו?

        • פיטורי אישה בהריון
          עו"ד אורנה שמריהו | 23/06/2009 18:13

          מקום מושבה של הממונה הוא בת"א וגם בחיפה, דרך אתר התמ"ת תמצא את כתובתה. בנושא שאלתך לגבי עו"ד - החלטה שלך, אך תמיד כדאי בנושאים שכאלה לפנות לייעוץ.