לא

  • חישוב שעות נוספות בשכר לפי שעה
    אלון צ. | 23/06/2009 08:24

    התחלתי עבודה חדשה - 5 ימים בשבוע, 9 שעות ליום. שכר לפי שעה. האם לפי החוק אני צריך קודם להגיע ל- 186 שעות חודשיות וכל שעה שמעבר היא נוספת?

    • לא
      עו"ד רענן קריב | 23/06/2009 09:14

      חישוב השעות הנוספות הוא יומי. בכל יום שבו עברת את מיכסת שעות העבודה היומית את זכאית לגמול שעות נוספות על השעות שמעבר למיכסת השעות היומית.

      • אז אם ככה..
        אלון צ. | 23/06/2009 12:53

        לפני חודשיים עבדתי במצטבר 4 שעות נוספות (פעמיים נשארתי עד 7 בערב) אבל היה יום אחד שיצאתי שעה מוקדם יותר. במשכורת שילמו לי עבור 3 שעות נוספות. כשביררתי את הנושא, אמרו לי שאני צריך לעבוד 9 שעות ביום ולכן אם יצאתי מוקדם ולמחרת נשארתי אז משלימים לי את הזמן הנוסף לזמן שהחסרתי, כך שיוצא שכל יום צריך להיות 9 שעות. זה אומר שאני יכול לדרוש את הכסף חזרה? ובמידת הצורך להתלונן?

        • אין קיזוזים מיום ליום
          עו"ד רענן קריב | 23/06/2009 16:29

          אין לקזז שעות בימים חסרים עם שעות נוספות. זה יוצר בעיה עם יום עבודה גמיש, ויש כוונה לתקן את החוק בעניין זה . אבל כרגע זה המצב.