דיווח שעות עבודה

  • דיווח שעות עבודה
    trintler | 22/06/2009 20:16

    שלום אני עובד משמרות על בסיס שעתי לפעמים אני שוכח להדפיס שעון יציאה ולכן לא מופיעה שעת יציאה בדוח שעות חודשי. לא מזמן מנהל החברה החליט כי הוא אינו משלם למי שאינו מופיע בדוח שעות ממוחשב ,האם זה חוקי ואם לא על איזה חוק/תקנה הוא עובר והאם הוא חייב להגיש לי דוח שעות לפני המשכורת

    • דיווח שעות עבודה
      עו"ד אורנה שמריהו | 23/06/2009 10:30

      לא חתמת - לא עבדת. מעביד יכול לחייב את עובדו להחתים שעון נוכחות, ואתה מחויב לפעול עפ"י הוראותיו. בתלוש השכר, לאור תיקון לחוק הגנת השכר, מעבידך חויב לציין את שעות העבודה שהנך עובד.

      • לא חתמתי רק ביציאה בכניסה כן חתמתי
        trintler | 23/06/2009 12:51

        רק בכדי לחדד את השאלה האם רק שכחתי לחתום ביציאה גם נחשב כאילו לא עבדתי

        • דרוש מהמעסיק שיוסיף למערכת הנוכחות התראות על חוסר
          thefor | 08/07/2009 21:34

          לא סביר שהוא לא ייתן לך להשלים את הדיווחים. אם תחכה לסוף החודש יהיה לך יותר קשה לזכור מה חסר - אז רצוי כבר ביום אחרי שתקבל התראה על חוסרים/שגיאות ותשלים. ככה תגיע עם דיווח מלא ומהימן לסוף החודש ולמעסיק לא תהיה סיבה לקצץ לך כלום. אם אין לו היום תוכנה אינטרנטית - תחפש ותמליץ לו על תוכנה כזאת.. שלא יגיד שזה בלתי אפשרי! הנה שעון נוכחות אינטרנטי עוד שעון אחד ונוסף