כן. לא ניתן לסיים את עבודתך כל עוד אתה זכאי לדמי מחלה.

  • ימי מחלה בתקופת ההודעה המוקדמת
    אבי | 22/06/2009 16:12

    חליתי למשך 10 ימים בתקופת ההודעה המוקדמת. האם מועד סיום ההודעה המוקדמת נדחה בשל ימי המחלה ( במקרה שלי - 10 ימים ) ?

    • כן. לא ניתן לסיים את עבודתך כל עוד אתה זכאי לדמי מחלה.  לת
      עו"ד בן נתן שי | 22/06/2009 16:36

      • הערה
        שיר ורד | 22/06/2009 17:27

        נראה לי שתשובתך נוסחה באופן מטעה. מתשובתך ניתן להבין שמועד תקופת ההודעה המוקדמת ידחה בעקבות המחלה, המצב כיום עדיין איננו כזה. נכון להיום, מותר לפטר בתקופת מחלה ותקופת ההודעה המוקדמת לא מתארכת בגלל המחלה. אבל עובד שצבר ימי מחלה על פי חוק ופוטר וחלה, כך שתקופת ימי המחלה חופפת את תקופת ההודעה המוקדמת או אף נמשכת מעבר להם, יהיה זכאי לתשלום ימי מחלה עד תום תקופת מחלתו או הצבירה שלו הקצר מביניהם. היום אושרה בכנסת הצעת חוק לקראת קריאה שניה ושלישית שתגביל פיטורים בתקופת מחלה.

        • ,תשובות לא ברורות
          אבי | 22/06/2009 17:46

          העובדות לגביהן שאלתי הן : קבלתי ב5 ליוני הודעת פיטורין, שבה צוין שניתנות לי 30 יום כהודעה מוקדמת, דהיינו, אמשיך לקבל משכורת עד 4 ביולי. יומיים לאחר קבלת ההודעה חליתי ( כתוצאה מהפיטורין ) למשך 14 יום. האם ניתן לדרוש שתשולם משכורתי למך שבועיים נוספים , דהיינו עד 18 ביולי ?