הרעה בתנאי עבודה- דיני עבודה

  • הרעה בתנאי עבודה
    נ. | 21/06/2009 17:43

    בתחילת השבוע כאשר הגעתי למקום עבודתי, כפי שאני עושה כבר יותר משנה, ישבה על כסאי עובדת ממחלקה אחרת. מעסיקי זימן אותי לחדרו ואמר לי שהחל מאותו יום העובדת החדשה תעשה את העבודה שעשיתי אני, ותיקח על עצמה את כל האחריות שהיתה לי, ואילו אני אעסוק בדברים אחרים שונים. כאשר שאלתי למה הוא עושה את זה, הוא טען כי אינו מרוצה ממני, ונתן דוגמאות שאינן רלוונטיות, וחסרות משמעות. כאשר שאלתי למה הוא מעולם לא העיר לי על תיפקודי, הוא אמר כי הוא ציין. (מעולם לא זומנתי לחדרו ולא שמעתי תלונות ממנו או מלקוחות/עובדים אחרים). אני חייבת לציין שהתחושה הייתה קשה והעלבון מאד צורב. ברצוני לדעת האם שינוי בתפקידי ללא הסכמתי נחשב להרעה מוחשית בתנאי העבודה, והאם אני יכולה להתפטר בדין מפוטר. תודה רבה

    • הרעה בתנאי עבודה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 21/06/2009 21:50

      אם השינוי בתפקידך הוא לתפקיד נחות בתנאים פחות טובים (תנאי שכר, הכוונה), שלא בתפקידך או שגורם לך לפגיעה ממשית (מעבר לעלבון) הרי שיכול להיות שהמדובר בהרעה מוחשית. יחד עם זאת הייתי ממליץ לך לבדוק את מעמדך עם איש מקצוע טרם תנקטי בפעולות שעלולות לגרום לך נזק.