פדיון ימי חופשה

  • ימי חופשה ומחלה
    רוני | 21/06/2009 15:34

    האם כשאני עוזבת את מקום העבודה מגיע לי לפי החוק החזר כספי של ימי חופשה ומחלה?

    • פדיון ימי חופשה
      עו"ד אורנה שמריהו | 21/06/2009 17:32

      אכו, בסיום עבודתך הנך זכאית לפדיון ימי חופשה, במידה ונותרה לך יתרת ימי חופשה. בנוגע לימי מחלה, החוק לא קובע זכות לקבל פדיון ימי מחלה בסיום העבודה , וזאת בין אם התפטרת ובין אם פוטרת.

    • פדיון ימי חופשה וימי מחלה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 21/06/2009 21:51

      את זכאית לפידיון ימי חופשה בסיום עבודתך. זאת בהתאם להוראות החוק או ההסכמים הקיבצויים או צווי ההרחבה החלים עלייך. לעניין ימי מחלה- אלא אם כן קיימת הוראה אחרת בהסכם אישי, הסכם קיבוצי או צו הרחבה שחלים עלייך (כמו התקשי"ר למשל), אין זכאות מוקנית בחוק לקבל פדיון ימי מחלה לא מנוצלים.