דיני עבודה

  • מס' שאלות...
    יהודה | 21/06/2009 01:55

    שלום רב!. מס' שאלות: 1. מתי מתקיימים יחסי עובד מעביד,מבחינת דיני העבודה,בעבודה מסוג:טבח במסעדה שעובד משמרות? 2. כמה זמן נהוג וראוי להודיע למעביד על התפטרות ממקום העבודה,(כאשר סה"כ אני עובד שם כ-4 חודשים פחות או יותר)? 3. והאם רשאי המעביד לעכב/או לא לשלם את המשכורת החודשית ,כאשר בטענתו שלא הודעתי זמן סביר מראש? 4. ומהי "הרעת תנאים"?-הכין ניתן למצוא את ההגדרה בחוק ובפסיקה? תודה רבה!

    • דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 21/06/2009 12:04

      1. לשאלתך הראשונה מתי מתקיימים יחסי עבודה אתה מוזמן לפנות לספריה הקרובה למקום מגורייך ולנבור באלפי העמודים בהן נדונה שאלה זו בספרים בתחום דיני העבודה. 2. 4 ימים אלא אם יש הוראה אחרת החלה על הצדדים (הסכם אישי, הסכם קיבוצי או צו הרחבה) 3. הזמן הסביר הוא הזמן הקבוע בחוק- 4 ימים. למעסיק אסור לעכב את משכורתך בלי קשר לזמן שהודעת- גם אם הוא לא סביר אבל אם לא הודעת במועד הוא יכול לנכות משכרך האחרון את הימים שבהם היית צריך ליתן הודעה מוקדמת ולא נתת. 4. ראה תשובה 1.