דיני עבודה - התפטרות לצורך טיפול בילד

  • התפטרות בחופשת לידה
    חניתה | 16/06/2009 13:50

    אני סיימתי כרגע את חופשת הלידה והתפטרתי לצורך טיפול בילד. אני יודעת שאני זכאית לפיצויים עפ"י חוק. לפני היציאה לחופשת הלידה עבדתי בשתי עבודות. אחת מהן היא עבודה בתוך הבית (עבודה משנית) והשנייה במשרה מלאה. כפי שציינתי, אני נמצאת בבית כעת עם הילד ואני לא מעוניינת לחתום אבטלה אלא לעבוד בעבודה המשנית שלי ולהתקיים ממשכורת זו. במידה ואעבוד בעבודה המשנית האם עדיין אהיה זכאית לפיצויים או שמא זה לא חוקי ואני לא זכאית על פי חוק לפיצויים?

    • דיני עבודה - התפטרות לצורך טיפול בילד
      עו"ד רענן קריב | 16/06/2009 13:56

      אם תמשיכי לעבוד בעבודה המקלה עלייך לטפל בילדך - עבודה בבית, שעות נוחות יותר, קירבה לבית וכד' - את עדיין זכאית לפיצויי פיטורים.

      • תשובה
        עו"ד מירית ארביב ליא | 16/06/2009 14:24

        זכאותך לפיצוי פיטורין מעבודה אחת איננה תלויה בעבודתך בעבודה אחרת. הנושא שקושר עבודה אחת בשניה הוא נושא המיסוי אך מבחינת זכויות בדיני עבודה- אין תלות וקשר. מזל טוב