מחלת מטפלת

  • מטפלת חולה
    אפרת | 16/06/2009 11:15

    שלום רב, רציתי לדעת אם המטפלת של ילדיי חולה, ואני איתם בבית, האם אני מקבלת החזר מביטוח לאומי? אני צריכה להציג מסמך כלשהו בעבודתי על מנת לקבל ימי מחלה או שיורדים לי ימי חופש? (למטפלת אני משלמת לפי חוק).

    • מחלת מטפלת
      עו"ד רענן קריב | 16/06/2009 11:37

      מעסיק אינו זכאי להחזר מביטוח לאומי על ימי מחלה ששילם לעובד חולה. את זכאית לזקוף על חשבון יתרת ימי המחלה שלך היעדרות עקב מחלת ילד. הציגי אישור רפואי על מחלת הילד.

      • הבהרה
        אפרת | 16/06/2009 11:40

        אבל זה לא הילד חולה, אלא המטפלת. אז למעשה אני לא מקבלת החזר אם היא נעדרת עקב מחלה 3 ימים ואני צריכה להיות בבית? תודה.

        • קודם כל, שכולם יהיו בריאים...
          עו"ד רענן קריב | 16/06/2009 11:53

          ממש לא. מעסיק לא מקבל החזר מביטוח לאומי על דמי מחלה ששילם לעובד חולה שלו. ואת יכולה לקחת ימי חופשה, לא מחלה.