כן, אל תסכימי

  • רכב ליסינג בתקופת חופשת הלידה
    שירה | 16/06/2009 09:41

    אני אמורה לצאת לחל"ד בעוד כחודש וברשותי רכב ליסינג ממקום העבודה. ידוע לי כי החברה אינה חייבת לאפשר לי את השימוש ברכב בזמן החל"ד אך הדבר נהוג בחברות רבות. כשבררתי את הנושא נאמר לי שהחברה מוכנה לאפשר לי להשתמש ברכב אם אחתום על התחייבות לעבוד בחברה במשך שנה לאחר חזרתי מהחל"ד. אם לא אעבוד שנה בחברה - אאלץ לשלם על השימוש ברכב במשך תקופת חופשת הלידה. מדובר על צורך לשלם גם במקרה בו אפוטר. היות ובמצב הכלכלי הנוכחי אני חוששת מאפשרות בה אפוטר ואשאר בלי משרה ואז אצטרך לשלם כ- 11000 עבור השימוש ברכב, רציתי לשאול האם יש משהו שאני יכולה להוסיף לחתימה לטובתי שיעמוד לי במקרה שאפוטר ואאלץ לשלם את השימוש ברכב בתקופת החל"ד?

    • כן, אל תסכימי
      עו"ד רענן קריב | 16/06/2009 09:51

      אל תסכימי לתשלום קנס במקרה שתפוטרי. רק במקרה שתתפטרי, ולא בנסיבות של הרעה מוחשית בתנאי העבודה או נסיבות ביחסי העבודה בהן אין לדרוש מעובד להמשיך לעבוד. המשמעות היא קודם כל שאם תתפטרי לצורך טיפול בילד יחול הקנס, ככל הנראה זו כוונת החברה והיא סבירה בנסיבות אלה. אולם אין מקום להסכים שגם במקרה שהיוזמה להפסקת העבודה היא בידי החברה, בין על ידי פיטורים ובין על ידי דחיפתך להתפטרות, יחול הקנס.

      • תודה על התשובה -אך איך אני יכולה שלא להסכים?
        שירה | 16/06/2009 09:55

        תודה על תגובתך. המנהל אמר לי שהוא אינו ישול להתחייב שתהיה לו עבודה עבורי והחברה במצב קשה ולכן הם אינם מוכנים לספוג עלות זו אם לא אהיה עובדת שלהם בשנה הקרובה. מצד אחד- אני זקוקה מאוד לרכב ומצד שני- נראה לי לא הוגן להתחייב על משהו שהוא לא בשליטתי.

        • אז יש בינינו הסכמה.מצויין.  לת
          עו"ד רענן קריב | 16/06/2009 10:01