הריון- דיני עבודה

  • עבודה חריגה בהריון
    מיקי | 11/06/2009 04:02

    שלום רב, אני באמצעו של החודש הרביעי להריוני ועובדת כמנהלת בחברה מובילה ונותנת שירותים. שעות העבודה שלי משתנות ויכולות להיות בין 8-17, וגם בין 7-20. בעוד כחודש ישנה פעילות שתמשך כשבוע ימים ברצף שאני אמורה להוביל שתדרוש ממני נסיעה של ארבע שעות ביום ועוד פעילות של כשמונה שעות בפרזנטציה והובלה של לקוחות. אני מאוד חוששת שהמעמס הזה באמצע חודש חמישי מאוד יקשה עליי ויפגע בי. האם ישנו חוק שמונע מעמס שכזה או שעות נוספות ונסיעה חריגה על עובדת בהריון? אני בהריון תקין(טפו טפו טפו) אבל עייפה ותשושה ומאוד לחוצה מהשפעה של ביצוע הפעילות הנ"ל. אודה לעזרתכם. מיקי

    • הריון- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 13/06/2009 12:26

      הביאי אישור מהרופא כי אין להעמיס עלייך ואז לא יוכלו לחייב אותך מעבר לכך, כל עוד אם לאהיית בהריון היה עליך לפעולכך וכל עוד לא מדובר בחומרים מסוכנים וכו' אין חוק הנוגע לכך.

      • לילך,"חפרתי" בחוקים ואני לא בטוחה שאת מדייקת
        מיקי | 13/06/2009 19:26

        בחוק זכויות הנשים בסעיף 10 רשום בבירור שמחודש חמישי להריון אסור לעובדת לעבוד שעות נוספות אלא אם הביאה אישור לכך שלה ושל הרופא שלה, אחרת המעביד עובר על החוק. אז למה אני צריכה להביא אישור שאסור להעמיס עליי?? נראה לי שעל פי החוק זה בדיוק הפוך, או שאני לא מבינה את החוק כמו שצריך.