דיני עבודה - פיטורים

  • הלנת פיצוי פיטורין ומשמעות ההודעה המוקדמת
    עבד מפוטר | 10/06/2009 18:03

    שלום רב, עבדתי כשכיר במשכורת חודשית במשך 11 חודש. ביום האחרון של החודש ה-11 לעבודתי הודיע לי מעסיקי על פיטורי המידיים. מאז הפיטורין חלף חודש וחצי. שולמו לכאורה, אמנם האיחור, דמי הודעה מוקדמת. מעין משכורת של החודש ה-12 לעבודתי שם (למרות שלכבר לא עבדתי), וכן יתרת ימי חופשה שאלותי הן: 1. לא קיבלתי הודעה על סיום עבודתי והמעסיק מושך אותי בכל מיני תירוצים. האם יש מגבלת זמן לפיהן חייב העביד ליתן לי את מכתב בדבר סיום יחסי עובד מעביד. ומה ניתן לעות כנגד מעביד סרבן? 2. האם העובדה שמעסיקי, יותר נכון מעבידי...., שיךלם לי סך של משכורת ויתרת ימי חופשה באיחור, ממתי יחשבו מולנים, אם בכלל, והאם זו עילה לפיצוי בגין הלנתם? 3. האם העובדה שפוטרתי לאחר 11 חודש שעבדתי שם היא עילה לפיצויי פיטורין? 4. האם דמי ההודעה המוקדמת נחשבים לחודש שבהם התקיימו יחסי עובד מעביד ולמעשה עבדתי שם פורמלית 12 חודש? כלומר יש לי זכאות בדרך המלך לפיצויי פיטורין? תודה על תשובותיך.

    • דיני עבודה - פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 11/06/2009 10:51

      1. אין חובה בחוק לתת מכתב סיום העסקה. שאלה לא פתורה היא אם יש חובה לתת הודעת פיטורים בכתב או לא, כאשר עד כה הנטיה היא שאם הודעת פיטורים בעל פה היא ברורה ונותנת ביטוי ברור ומובן לכוונה לסיים את העסקת העובד- די בה. לדעתי עובד יכול לטעון שבהעדר הודעה מוקדמת בכתב הוא לא פוטר, אבל אצלך מאוחר מדי לטעון זאת 2. לא ממש חשוב.קודם כל, על פדיון חופשה אין הלנה כלל. לגבי שכר - אם הסכום שולם באיחור, להלכה יש אולי הלנה. בפועלבית הדין כמעט לא פוסק פיצויי הלנה גם כשהסכומים המולנים לא שולמו. לא כל שכן כשהם שולמו, גם אם באיחור. 3. כן, אלא אם המעסיק ישכנע שלא פיטר אותך רק כדי שלא תשלים שנה בעבודה. 4, לא. מותר לפטר עד אתר, מייד, תוך סיום מיידי של יחסי העבודה, ובלבד שישולמו די ההודעה המוקדמת.

      • לעו"ד ר' קריב, תודה על תשובותיך הבהירות והמקצועיות
        עבד שנפגע. | 11/06/2009 11:39

        תודה רבה מאד מאד.