תביעה

  • מעביד מסרב לשלם משכורת לאחר התפטרותי
    קיריל גיטלין | 10/06/2009 16:58

    עבדתי בחנות "ממלכת החיות" שנמצאת באריאל ברחוב יהודה 6 בבעלותו של זאב רוזנטל. התחלתי את עבודתי אצלו בחודש אוגוסט אשתקד (2008). השתכרתי ב-20 ש"ח לשעה במשך 5 חודשים, ולאחר מכן השתכרתי ב-22 ש"ח למשך 3 חודשים עד להתפטרותי. סך הכל עבדתי אצל זאב רוזנטל 8 חודשים. בחודש מאי בשנת 2009 זאב רוזנטל הרחיב את החנות שלו ועשה שיפוצים, עקב כך הוא היה צריך לפנות סטנד עם אקווריומים, ועליו היה אקווריום גדול שזאב רוזנטל נתן לי אותו. כאשר שאלתי אותו האם הוא נותן לי אותו בחינם, הוא השיב חיובי. כאשר אני וחברי הגענו לקחת את האקווריום, ביום 28.05.09, בזמן שכבר פירקנו את הציוד ממנו והתכוננו להורידו מהסטנד, זאב רוזנטל פנה אלי בבקשה כי אני ייתן לו עבור האקווריום ציוד שמע לרכב. עקב העובדה כי כבר הבאתי לזאב רוזנטל ציוד שמע יקר לרכב, הסברתי לו שאני לא מוכן להביא לו ציוד נוסף, וכי אין לו צורך בציוד נוסף. לאחר שהתקיימה שיחה של כמה דקות על הנושא בנוכחותם של חברי, רון עמיעד ורן דובשנוב, שהגיעו לעזור לי לקחת את האקווריום, השיחה הסתיימה בכך שזאב רוזנטל חזר לעיסוקיו בחנות ואני וחברי המשכנו להוציא את האקווריום, בלי שום הסכמה כי אני קיריל גיטלין יהיה צריך לתת לזאב רוזנטל משהו עבור האקווריום שאני לוקח. ביום ד' בתאריך 10.06.2009 הגעתי לקבל את המשכורת שמגיעה לי (בסביבות 2000 ש"ח), אך נתקלתי בסירוב מצד זאב רוזנטל שטען כי אני חייב לו ציוד שמע לרכב. הסברתי לו שלא הסכמנו על כך, והוא אף הודה ואמר בהקלטה של שיחתנו מאותו היום (10.06.2009) כי לא הסכמתי במילים או בכתב לעסקה, אך לטענתו גם לא השבתי בשלילה. אני הסברתי לו כי אם כך הוא חושב הרי שלא הבנתי את כוונתו, ואיני מעוניין באקווריום שלקחתי. זאב רוזנטל אמר כי עצם העובדה שלקחתי את האקווריום היא בעצם עסקה, וכי אני חייב לו או את עלות האקווריום (לטענתו 2500 ש"ח, ויש לציין שהאקווריום עצמו משומש, במשך כ-5 שנים) או את מה שכביכול הסכמנו עליו, וזה בעצם הציוד שמע לרכב. לאחר ששמעתי את דבריו של זאב רוזנטל, והם גם כאמור הוקלטו, שאלתי אותו שוב האם ביצענו בעצם עסקה חוקית לגבי האקווריום והוא ענה בחיוב. כאשר שאלתי אותו למה הוא לא הוציא לי חשבונית או מסמך כלשהו או ענה כי הוא יכול להוציא בכל רגע. אמרתי לו שאם העסקה שביצענו כביכול היא חוקית ולגיטימית, אני רוצה להחזיר את המוצר בחזרה כי לא הבנתי ולא ידעתי כי אני בעצם מתחייב להביא משהו בתמורה. מתאריך ה-28.05.09 שבו לקחתי את האקווריום, ועד לתאריך ה-10.06.09 שבו ביקשתי להחזיר לו את האקווריום עברו 14 יום בדיוק, אך זאב רוזנטל ענה בשלילה ואמר כי לא מוכן לקבל את המוצרה בחזרה, וכי אני חייב לו או כסף או ציוד עבורו. לסיכום, אני רוצה לקבל את המשכורת המגיע לי עבור חודש מאי 2009, בסך של כ-2000 ש"ח. זאב רוזנטל לא מוכן לשלם לי כי הוא טוען שאני חייב לו ציוד או כסף בלי הסכמתי או ידיעתי. יש לציין שלא נחתם שום מסמך בעת הבאת האקווריום, ולא נחתם שום פתק או מכתב התחייבות מצידי. גם לא הסכמתי בעל פה לתנאיו של זאב רוזנטל, והדבר מוקלט וזאב מודה בעצמו, "לא אמרת כן, אבל גם לא אמרת לא"....

    • תביעה
      עו"ד רענן קריב | 10/06/2009 17:37

      ביכולתך להגיש תביעה. אם בית הדין יאמין לגירסתך, הוא יחייב את המעסיק לשלם לך את שכרך.