עבודת שמירה

  • הפחתת "קנסות" מהמשכורת, שכר לילה ופיטורים
    רון | 10/06/2009 16:39

    שלום רב, אני סטודנט שנה ראשונה וכאחד כזה כמובן שעבודתי הינה מועטה מאד (סה"כ 11-12 שעות בשבוע על פני 2 משמרות). אני עובד באבטחה ומעניין אותי אם הנהלים הנהוגים שם תקינים. א) המשמרות שלי מתחילות ב23:30 ומסתיימות ב5:00 או 5:30. האם לא אמור להיות הבדל בין שכר של עבודה ביום לשכר של עבודה בלילה? שכן התשלום הינו נשאר מינימום של 20.70 לשעה. ב) האם למעסיק מותר "לקנוס" עובד על אי ביצוע הנחיה מסויימת? לדוגמא: גילוח, חולצה של החברה וכו'. משיחה עם חבר שלומד משפטים הבנתי שלא, שזו עברה על החוק ושהאופציה העומדת בפני המעסיק היא פשוט לפטר את העובד, אך לא לגעת בשכרו - הכך הדבר? ג) בחברה זו (והבנתי שברבות אחרות) יש נוהל של 9 חודשי עבודה -> פיטורים -> המתנה שלושה חודשים וחזרה לעבודה (על מנת לא לאפשר קביעות לעובדים). האם זה חוקי? ובנוסף, באם התפטרתי באופן עצמאי, לאחר חצי שנה למשך תקופה של 3 חודשים, בהנחה שזה חוקי, האם גם אצלי התקופה של ה-3 חודשים תגרום ל"איפוס" החודשים ואוכל לחזור לעבוד למשך 9 חודשים לאחר מכן? תודה על העזרה!

    • עבודת שמירה
      עו"ד רענן קריב | 10/06/2009 16:49

      א. לא הבדל בשכר. משמרת הלילה קצרה יותר כך שחובת תשלום שעות נוספות מתחילה יותר מוקדם. ב. הבנת נכון. ג. עובד שנעשה לו דבר כזה מספר פעמים יכול להגיש תביעה נגד תופעת "הדלת המסתובבת". היו תביעות כאלה שהצליחו.הכוונה לכך שכל הוותק יוכר בלי להתחשב בפיטורים באמצע התקופה. לגב רקבלת קביעות זה יותר מסובך בית הדין לעבודה נוטה לא לכפות קביעות על המעסיק.

      • תודה רבה! עזרת לי מאד!  לת
        רון | 10/06/2009 17:34