התפטרות- דיני עבודה

  • התפטרות
    נטלי | 07/06/2009 12:19

    רציתי לדעת האם אני זכאית לפיצויים לאחר שנת וותק/שנתיים? במידה ואני מתפטרת ולא פוטרתי ע"י המעסיק.

    • התפטרות- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 07/06/2009 16:02

      עקרונית התפטרות, אלא אם נעשית בנסיבות אשר מקנות זכאות לפיצויי פיטורים, אינה מקנה זכאות לפיצויי פיטורים. נא צייני מהי סיבת התפטרותך על מנת לקבל תשובה ממוקדת.

      • התפטרות מרצון
        נטלי | 07/06/2009 16:25

        לא מדובר בהרעת תנאים, אלא התפטרות ללא סיבה מיוחדת. שמעתי שיצא חוק שמאפשר לקבל פיצויים לאחר וותק מסויים גם אם העובד מחליט להתפטר. האם הדבר נכון? כמוכן, יצא לי לשמוע על מספר עובדים שהתפטרו וקיבלו פיצויים ללא סיבה מיוחדת.

        • התפטרות- דיני עבודה
          עו"ד בן נתן שי | 07/06/2009 21:40

          בנסיבות שתיארת אין זכאות לפיצויי פיטורים. החוק המדובר עוד לא נכנס לתוקף ולא עבר את כל קריאות בכנסת. עובדים שהתפטרו וקיבלו פיצויים זכו מטוב לבו של המעסיק או שהם התפטרו בנסיבות שמקנות זכאות לפיצויי פיטורים.