זמן נסיעות הביתה

  • שאלה חשובה?מהו הזמן?
    אורחת | 07/06/2009 12:08

    אנו עובדים במקום עבודה ציבורי ומסודר בת"א מאוד מרוצים אך דבר אחד מפריע לנו מאוד! תחילת העבודה היא 21:00 לערך ועד 4:00 - 5:30 סיום משמרת. אנו מקבלים הסעה הביתה אנו מתגוררים באזור אשדוד ואשקלון ואנו מגיעים הביתה בסביבות 7:00 בבוקר אנו כמעט שעתיים בדרך הביתה היות וההסעה מפזרת עוד עובדים באזורים שונים כגון מרכז ת"א ,ראשל"צ ורחובות וכו'. שאלתנו היא מהו הזמן בו אנו אמורים להגיע הביתה לאחר סיום העבודה האם אין חוק בנושא זה? אם זכור לנו בעבר היתה בעיה דומה עם עובדי איקאה? תודה על הכל !!!

    • זמן נסיעות הביתה
      עו"ד בן נתן שי | 07/06/2009 16:03

      עקרונית אין הוראה שקובעת מהו הזמן בו עובד המוסע לעבודתו וממנה צריך להגיע לעבודתו וממנה. עובד שמסופקת לו הסעה יכול גם לבחור שלא להשתמש בה אבל אז לא יהיה זכאי להוצאות נסיעה.

      • אורחת
        בהמשך לתשובתך | 07/06/2009 19:10

        אנו כן מקבלים הוצאות נסיעה כגון חופשי חודשי אבל אם אנו זוכרים היה איזה מקרה עם עובדי איקאה שהם היו מגיעים הביתה לאחר משמרת לילה לאחר שעתיים של נסיעה הביתה מורטת עצבים נסיעה ארוכה. האם יש אפשרות לבדוק את הנושא של תזמון חזרה של עובד הביתה לאחר משמרת לילה אשר משתמש בהסעה כי אין תחבורה ציבורית בשעות אלו של הלילה!