זכויות מלצרים- דיני עבודה

  • האם מעסיק חייב לתת למלצר מלבד שכר העבודה גם טיפים
    טלי | 07/06/2009 10:28

    האם יש חוק שקובע שמלבד השכר של מלצר הוא חייב לקבל גם את הטיפים או שהמעביד יכול לקחת לו את הטיפים?

    • זכויות מלצרים- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 07/06/2009 16:10

      על קצה המזלג- מלצר זכאי לשכר מינימום לפחות. אם תשלום הטיפים עובר דרך קופת המעסיק ומשם מחולק לעובד, המדובר בשכר עבודה. אם השכר אינו עובר דרך קופת המעסיק אלא נשאר אצל המלצר או שהוא מחולק מקופה שהמלצרים עורכים בעצמם ללא התערבות המעסיק הרי שאין המדובר בשכר עבודה. בכל מקרה גם אם הטיפים נחשבים כשכר, שכר זה צריך להיות לכל הפחות בגובה שכר מינימום ואם הוא לא המעסיק צריך להשלים.