דיני עבודה - הודעה מוקדמת

  • מתן הודעה מוקדמת
    ש | 03/06/2009 19:14

    ב- 26 לאפריל התחלתי לעבוד בחברה בע"מ. חתמתי על חוזה עבודה בו יש סעיף : "תקופת הניסיון הינה למשך ששה חדשי עבודה מתחילת עבודתך. במשך תקופת הניסיון ניתן להפסיק את עבודתך באופן הדדי בהתראה של 14 יום." אך לא רשום ולא חתמתי על מה חל במידה ולא ניתנת התראה מצד המעביד או העובד של 14 ימים. בתאריך 1/6/09 שלחתי מכתב התפטרות. כעת הם גבו לי מהמשכורת 14 ימי עבודה . אני עובדת שם חודש ושבוע. 1) האם אני צודקת לגבי עניין הסעיף שלא מצויין שם מה חל במידה ואני / המעביד לא מקיימים סעיף זה? 2) כמה ימי "פיצוי" עלי לשלם למעביד לפי חוק? יום או יומיים או יום וחצי ? תודה רבה

    • דיני עבודה - הודעה מוקדמת
      עו"ד רענן קריב | 03/06/2009 19:27

      כאר החוזה מרע את מצב העובד לעומת החוק, החוק גובר. על פי החוק עלייך לתת יום אחד של הודעה מוקדמת. אם ניכו משכרך 14 יום היה עליהם לשלם עבור 13 יום, ואם עבדת את היום הנוסף היה עליהם לשלם עבורו. עובד שלא נתן הודעהמוקדמת ניתן לנכות משכרו את דמי ההודעה המוקדמת. מעסיק שלא נתן הודעה מוקדמת - חייב לשלם את תמורתה.

      • תודה רבה, שאלה קטנה נוספת
        ש | 03/06/2009 19:37

        היכן ניתן למצוא את החוק שבו נאמר שאם חוזה עבודה מרע את מצבו של העובד לעומת החוק- דהיינו החוק יקבע. ולא ענית לי על השאלה, האם הסעיף שלהם בכלל עילה לגבות 14 ימי עבודה? הרי לא רשום מה יחול במידה ולא יתקיים ההסכם על אחד מהצדדים.

        • הודעה מוקדמת
          עו"ד רענן קריב | 04/06/2009 19:47

          יציר הפסיקה ולא במפורש, ובכל מקרה אין עילה לנכות ממך 14 יום. אולי יום אחד.