סעיף 13???

  • סיוע לפי סעיף 13 לבתי המשפט
    זהר | 03/06/2009 11:30

    מנהל מסר לי בסביבות השעה 20:20 בערב (אחרי יום העבודה) בתאריך 21/06/2007 (יום חמישי) לא להופיע יותר בעבודה מיום ראשון ואקבל הודעה בהמשך לגבי המשך העסקתי בחברה (שעבדתי מעל כשנה לעיתים 320 שעות בחודש לעיתים מעל 45 ימים רצופים ללא שום יום מנוחה 7 ימים בשבוע). שלחתי מכתב זועם להנהלת החברה לאחר מכן (כזכור לי ביום שבת - 23/06/2007) בפקס בו אני מרגיש שניצלו אותי ואת תמימותי, הפלו אותי לעומת אחרים ולא שילמו לי את מלוא שכרי בהתאם לשעות הרבות (כן שילמו לפי שעות דבר שמוכיח ככל הנראה שבאמת עבדתי כמו עבד) ואני דורש מעל 100,000 שח בגין כל עוול זה תוך הסברים מפורטים. הייתי זכאי גם לימי חופש. רק במהלך חודש יולי 2007 החברה שילמה את השכר של חודש יוני. מכתב פיטורין ולא העתק הגיע אלי באמצע חודש יולי 2007. דרשתי מקורי ולא העתק. החברה מסרה שהם שלחו בדואר רשום. שביקשתי לדעת את המספר של הדואר הרשום לא נענו ולא שלחו לי אותו. רק בשבוע האחרון של אוגוסט 2007 באתי לאסוף מהמעביד את המכתב המקורי. כעת אני רואה שהם שילמו רק עד חודש יוני 2007 את הביטוח הלאומי דרך מסמך שאני לא בטוח עד כמה האמינות שלנו טובה (מסוף מידע בביטוח הלאומי). בהתאם להמלצה של עורכת דין בכירה בדיני עבודה נפגשתי במסעדה עם רואת חשבון שנתתי לה את המסמכים שהיו ברשותי והיא העלימה לי אותם ומכחישה שנתתי לה מקוריים. העתקים בנתיים לא ניתנים לשחזור מהמחשב הקודם שלי שקרס. החברה מצידה מסרבת לתת מסמכים נוספים. שאלותי: 1. האם מישהו מיומן מוכן לערוך איתי תביעה לייצגני בנושא זה בבקשה מצבי הכלכלי קשה ויש צורך להפעיל את סעיף 13 לחוק בתי המשפט. 2. ברצוני לתבוע גם את רואת החשבון שהפרה אמון ביני ובינה לגבי המסמכים שלי. 3. ברצוני לדעת בנסיבות העניין עד מתי היה אמור המעביד להפריש לביטוח לאומי האם עד חודש יוני 2007 או עד אוגוסט 2007. זאת מאחר ונראה שהוא הפריש רק עד יוני 2007. האם ימי חופש ששולמו נחשבים כימים שיש להחשיב אותם לעבודה? אם כן אז הוא היה אמור לפחות להפריש גם על יולי 2007. אודה לכם מאוד.

    • סעיף 13???
      עו"ד רענן קריב | 03/06/2009 12:54

      סעיף 13 לחוק בתי המשפט עוסק ביציאת שופט לקיצבה. איך זה קשור לעניינך? מעבר לכך שאלתך מורכבת מדי.

      • התכוונתי לתקנה 13
        זהר | 03/06/2009 13:21

        מה שפשוט לא בעיה. מה שמורכב צריך עורכי דין טובים

        • תקנה 13 לאיזה תקנות?  לת
          עו"ד רענן קריב | 03/06/2009 13:32

        • שאלה מורכבת לא תמ יד מעידה על מקרה מורכב
          שיר ורד | 03/06/2009 15:38

          בשלב זה נראה שעיקר הבעיה היא בניסוח מורכב ולא ברור של השאלות. כלל לא ברור שהמקרה באמת מורכב.באשר להפרשות לביטוח לאומי כדי לשאול בפורום ביטוח לאומי ולנסח את השאלה בצורה ברורה.ככלל ההפרשות לביטוח לאומי, צריכות להתבצע בכל חודש בו משולם שכר או תשלום אחר המחויב בביטוח לאומי.

          • שיר, הפורום לא מיועד גם לשאלות מורכבות מדי.  לת
            עו"ד רענן קריב | 03/06/2009 16:39