עקרונית - לפי השכר

  • כספים שהמעסיק לא משלם לי
    יוסי | 02/06/2009 13:37

    רענן שלום, אני סטודנט העובד כמאבטח בחברה פרטית (כ-50% משרה) כשנה ושמונה חודשים ואמור לסיים את תפקידי בקרוב. במהלך התקופה, השכר החודשי שקיבלתי כלל רק את שעות העבודה שעבדתי + נסיעות + הפרשות לקופת פנסיה. השכר שלי לשעה עומד על 24 ש"ח, ומשמרת ממוצעת אורכת 8 שעות. מכיוון שחברת כח האדם שמעסיקה אותי אינה משלמת במהלך תקופת העבודה עבור ימי חג ושבתון, ימי חופשה ודמי הבראה, נהוג במקום עבודתי לבקש ולקבל את הסכומים עבור הנ"ל שהצטברו רטרואקטיבית בסיום תקופת העבודה. העניין הוא שעל סמך תקדימים, אני חושב שחברת כח האדם מנצלת את חוסר הידיעה של המאבטחים שסיימו את תפקידם בחברה ומשלמת להם סכומים נמוכים בהרבה ממה שהם אמורים לקבל בפועל. לכן, אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי להגיע לבסיס החישובי של הכסף המגיע לי. א. ימי חג ושבתון (כ-15 ימים שנצברו על פני התקופה) - כיצד אדע כמה אני צריך לקבל עבור כל יום שבתון ? ב. ימי חופשה (14 ימים ע"פ תלוש השכר) - כיצד נעשה החישוב עבור כל יום חופשה ? ע"פ השכר היומי שלי ? ג. דמי הבראה - למיטב ידיעתי אני זכאי ל 50% מתוך סך הימים שנצברו על פני שנה ושמונה חודשים כפול 332 עבור כל יום. אם יש צורך, אשמח לתת פרטים נוספים תודה מראש על הסבלנות! :)

    • עקרונית - לפי השכר
      עו"ד רענן קריב | 02/06/2009 13:51

      א. לפי שכר של יום עבודה. ב. כן. ג בשנה הראשונה 5 ימים, בשניה 6 ימים, יחסית לשיעור המשרה ותקופת העבודה במהלך השנה.