דיני עבודה - מעבר מגורים

  • פיצויי פיטורין
    יעקב | 02/06/2009 10:33

    האם מגיע לי פיצויי פיטורין עקב מעבר מהצפון לירושלים כי אשתי פותחת שם עסק. לציין שעכשיו אשתי עקרת בית. מה לגבי טיפול בילד יש לי ילד בן 5 חודשים. נ.ב.כבר התפטרתי חודשיים מראש.(ב1.8 זה נכנס לתוקף)

    • דיני עבודה - מעבר מגורים
      עו"ד רענן קריב | 02/06/2009 13:17

      המקרה שאתה מתאר אינו מוגדר במפורש בחוק, אולם ייתכן שניתן לטעון שזוהי התפטרות והעתק מגורים עקב הצטרפות לבן זוג העובר למקום עבודה אחר המצוי לפחות 40 ק"מ מהמקום הקודם. יש לגור במום 6 חודשים לפחות, ורק אחריהם יש זכאות לפיצויים. התפטרות עובד לצורך טיפול בילד מותנית בכך שהאם עבדה לפחות 6 חודשים לפני ההתפטרות או הייתה עצמאית לפחות 12 חודש לפני הלידה. שני התנאים אינם מתקיימים בעניינך.