מספר שהוא חולה?

  • תשלום דמי מחלה ?
    מעביד מנהריה | 02/06/2009 08:10

    שלום לפורום, יש לי עובד שנמצא פה כבר 4 חודשים, והנה יומיים הוא בבית מספר לי שהוא חולה. הוא עובד לפי שעות, ובדר"כ 8 - 9 שעות ביום. האם אני חייב לשלם לו על ימים אלה בהם הוא חולה? וכמה? אשמח לקבל תשובה בברכה, איציק

    • מספר שהוא חולה?
      אלמונית | 02/06/2009 11:40

      איזו מין גישה היא זו? מספר שהוא חולה. אחלה גישה כנראה בגלל זה לא בא לו לעבוד אצלך תראה איך אתה מציג את העובדה שהוא חולה. אני לא הייתי רוצה לעבוד אצל מעסיק כמוך.

      • את צודקת. כנראה שלא הייתי צריך להציג זאת כך
        מעסיק מנהריה | 02/06/2009 12:09

        אבל עובד אחר שלי התקשר אליי וסיפר לי שהוא לא באמת חולה, ושהוא בדייג במכמורת. לא תתעצבני?

    • דיני עבודה - דמי מחלה
      עו"ד רענן קריב | 02/06/2009 12:55

      דמי מחלה הם בשיעור75% משכר יום עבודה. על היום הראשון דמי מחלה עם 0 היום השני והשלישי - 50% שהם 37.5% מהשכר, ומהיום הרביעי - מלוא דמי המחלה. הספירה נעשית לפי ימי מחלה ולא לפי ימי עבודה. זכותך לדרוש אישור רפואי על כל ימי המחלה כתנאי לתשלום דמי מחלה. אם אינך נותן אמון באישור הרפואי, זכותך להעמיד את העובד לבדיקת רופא מטעמך. ואם יש לך ראיות טובות שהוא עובד במקום אחר שעה שהוא מדווח על מחלה, הוא אינו זכאי לדמי מחלה ולך יש עילה לפטרו עקב מעילה באמון.

      • רענן קריב שלום, אני מודה לך על התשובה אבל
        מעסיק מנהריה | 03/06/2009 12:24

        תודה על התשובה המלומדת. זה ראשית כל ושוב תודה. אך לא ברור לי פה משהו. במילים אחרות אתה אומר, שאני מגייס מישהו לעבודה, הוא אצלי יום אחד, וכל שאר הימים של החודש הוא ממציא לי אישור כדין שהוא חולה - ואני חייב לשלם לו?

        • ממש לא
          עו"ד רענן קריב | 03/06/2009 13:03

          ימי מחלה נצברים על פי מיכסה הקבועה בחוק.1.5 ימים לחודש. לעובד שעובד יום אחד אין יתרת חופשה למחלה של חודש.