הורדת שכר לאישה בהיריון- דיני עבודה

  • הורדת שכר לאישה בהריון
    ויקי | 31/05/2009 21:12

    שלום,אני עובדת כמעט שנה ושלושה חודשים באותו מקום עבודה. נכון להיום אני בשבוע 35 להריון. החברה בה אני עובדת כוללת מפעל ייצור ועוד סניף בעיר אחרת. לפני כמה ימים קיבלנו הודעה ממעביד:1. שמתחילת חודש יוני שמפעל הייצור של החברה עובר למתכונת עבודה של 4-ימים בשבוע, כתוצאה עובדים ללא יתרת חופשה שנתית שכרם יעמוד על 80%.2. בנוסף החברה לא תאפשר לעובדים צבירת ימי חופשה בחובה.מאחר ואין לי ימי חופשה צבורים בזכות, כתוצאה משתי הגזירות הללו המשכורת שלי יורדת ל-80%. האם זה חוקי לגבי? מה עלי לעשות?תודה מראש על התשובה

    • הורדת שכר לאישה בהיריון- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 01/06/2009 14:52

      לא חוקי והמעסיק לא יכול לעשות כך כלפייך מבלי לקבל היתר מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת. הודיעי לו כי את לא מסכימה לתנאים החדשים ומבחינתך אם הוא ירע את תנאייך באופן המפורט תראי זאת כפיטורים.

      • תודה על התשובה-כמה שאלות נוספות
        ויקי | 07/06/2009 11:33

        1. תןך כמה זמןמאז הודעת מעסיק על הורדת שכר עלי לתת למעביד הודעה על כך שאינני מסכימה לתנאים חדשם?2. האם אני מחויבת בתקופת הודעה מוקדמת ?3. מה כולל הפיצוי שעל המעסיק לשלם?תודה מראש