קורס

  • תשלום על קורס
    לירון | 30/05/2009 11:50

    היי, התחלתי קורס מטעם העבודה שבו החתימו אותנו על חוזה שבמידה ולא נעבור את מבחני הקבלה אחריו (קורס של שבועיים!) אנחנו לא נהייה זכאים לתשלום עליו.וגם,במידה שנעזוב את העבודה לפני שעברה שנה יקזזו לנו את התשלום של הקורס (משהו בסביבות 3000 ש"ח). האם זה קביל להגיש תביעה נגד החברה אפילו שחתמתי על חוזה בו כתוב במפורש שאני מסכימה לתנאים האלו?

    • קורס
      שיר ורד | 31/05/2009 01:08

      אי תשלום שכר בגין תקופ הקורס איננו חוקי.ניכוי מהשכר כתוצאה מעזיבה ביוזמת העובד בגין עלויות הכשרה הוא חוקי, אך גובה התשלום צריך להיות סביר ביחס לעלויות ההכשרה וביחס ליתרת תקופת ההתחיבות שהעובד  לא השלים.לכן, אם העובד נכשל בכוונה במבחנים יקבל את השכר בניכוי עלויות הקורס, אם העובד נכשל במבחנים למרות השקעה בקורס ובמבחנים  יש לשלם את שכרו בגין תקופת הקורס.