תשובות

  • שאלות לגבי יחסי עובד מעביד
    אלה | 28/05/2009 11:08

    שלום רב! יש לי בעיה עם עבודה שעבדתי בה. עבדתי ברשת יינות ביתן ברעננה כקופאית (היו הסעות מאשקלון). עבדתי משהו קרוב לשלוש שנים. המשרה שלי הייתה ממש חלקית כי אני סטודנטית. אז עבדתי רק בסופי שבוע כעיקרון. נתחיל מזה, שבמשך כל הזמן הזה היחס היה מחפיר מצד המעבידים. הייתי רוצה לדעת האם זה חוקי מה שהם עשו לי: 1) ביום עבודה שלם מכריחים להדפיס הפסקות ומוציאים את זה מכספינו. 2) מורידים לנו מהמשכורת כל מיני חוסרים שלא היו לעולם ולא היו מוכנים הסביר שום דבר. 3) הכריחו אותי כמה פעמים לשבת בהסעה שלנו מרעננה לאשקלון על רצפת המיניבוס כי לא היו מקומות. 4) מאיימים כל הזמן שבגלל כל מיני שטויות יורידו לנו שעה מהשכר היומי. 5) מזלזלים באופן נוראי בעובדים, פוגעים בכבודו כאדם. 6) והכי גרוע, בתלוש האחרון, עבדתי נגיד 2 ימי חמישי, ערבים, בחודש, אז הם פיצלו לי את הימי חמישי כאילו שהיו 4 משמרות והייתה עוד משמרת נוספת ביום שישי כששלחו אותי הביתה בי שהייתה לי הפסקה, והמנהל חייב אותי, כעונש, על 5 שעות הפסקה (103 ש"ח). 7) הם לא נותנים מענה לשאלות. 8) בעניין הנסיעות, הם מספקים לנו הסעה הלוך וחזור ומשלמים 7.60 ש"ח ליום על הנסיעות בתוך העיר. השאלה היא האם במרחק כזה, רעננה-אשקלון, הם לא אמורים לשלם גם את שעות הנסיעה הארוכה הזאת? 9)בתלוש הקודם שלי, שילמו לי 80 שעות, ניצול חופש שהיה מגיע לי, ואז המנהל עוד פעם כתב בתוך התלוש לחייב הפסקות על הימים של החופש. האם זה לגיטימי?! תודה רבה, מראש, אלה

    • תשובות
      שיר ורד | 28/05/2009 13:23

      1. הפסקות של לפחות חצי שעה רצופה בה את רשאית לצאת ממקום העבודה זה חוקי, הפסקות אחרות לא חוקי.2. לא חוקי.3. מומלץ להגיש תלונה כנגד חברת ההסעות במשרדת התחבורה או במשטרה.4. לא ברור.5. לא ברור, יתכן שיש להקליט ולצלם ולהגיש תלונה במשטרה או לתבוע בבית משפט.6. לא ברור7. לא ברור.8. חוקי.9. לא ברור.