כשירות לעבודה

  • אישור מרופא תעסוקתי ע"מ לחזור לעבודה אחרי ניתוח
    יוליה | 26/05/2009 09:51

    שלום, בבקשה עזרתכם: אבא שלי אחרי ניתוח שעבר ב-7/08, עד סוף 4/09 היה בחופשת מחלה. הוא צריך לחזור לעבודתו שכוללת עבודה פיסית, והנמהל שלו דורש אישור מרופא תעסוקתי בקופ"ח שהוא כשיר לחזור לעבודתו ללא הגבלות. לעומת זאת רופא תעסוקתי מסרב לתת אישור כזה, רשם: כשיר לחזור לעבודתו ללא עבודה פיסית. מנהל של אבא אמר לו שלא יפטר אותו אלא יחכה לאישור מרופא תעסוקתי. אבא ניגש לועדת מבטחים שקבעה לו 50% נכות עד סוף 7/08 (על ההחלטה חתום רופא תעסוקתי מטעם מבטחים), ואח"כ כשיר לחזור לעבודתו. להלן ציטוט מתקנון מבטחים ותיקה: "נכה - פירושו - אדם שנפגע כושרו לעבוד לתקופה של שלושה חודשים לפחות ואשר כתוצאה מכך אין הוא מסוגל , מחמת בריאותו הגופני או הנפשי להמשיך ולעבוד בעבודתו או בעבודה מתאימה אחרת מבלי שתגרם הרעה במצב בריאותו. הכל כפי שיקבע ע"י ועדה רפואית." כלומר נוצר מצב שמצד אחד הוא לא זכאי לקצבה כלשהי ממבטחים החל מסוף 7/08, ומצד שני המנהל שלו מסרב לקבל אותו לעבודה חזרה בלי אישור רופא תעסוקתי בקופ"ח. האם אישור רופא תעסוקתי מטעם מבטחים לא מספיק? בבקשה עזרתכם - מה עושים?

    • כשירות לעבודה
      עו"ד רענן קריב | 26/05/2009 10:45

      יש להבחין בין שני המקרים. אישור מבטחים מתייחס אך ורק לזכאות אביך לפנסית נכות, ולפי קביעת מבטחים הוא אינו זכאי לפנסיתנכות. המעסיק רשאי להתייחס לאישור הרופא התעסוקתי, שהוא האישור הרלוונטי מבחינתו.