דיני עבודה - חזרה מחופשת לידה

  • חל"ד וחזרה לעבודה
    אשמח לתשובה | 26/05/2009 09:26

    אם בהסכמת המעביד אני מחליטה להאריך חלד - הוא עדין חייב להחזיר אותי ל 3 חודשי עבודה? - התחלתי לעבוד באוקטובר ואמורה לחזור מחלד ביולי - פחות משנה. אם המעביד החליט שאין לי לאן לחזור - הוא חייב לשלם לי את 3 החודשים הנ"ל? האם אני זכאית בנוסף חודש התראה מראש ופיצויים? והאם אני זכאית להבראה - שכן, אם היה מעסיק אותי 3 חודשים, הייתי עובדת שם יותר משנה. - המעסיק חייב להחזיר אותי לתפקיד שלי, נכון? אם נערכו שינויים במקום ועכשיו יש לי תפקיד אחר? או חק מהתפקיד הישן וחלק משהו אחר? אני יכולה לא להסכים ועדין לקבל את כל המגיע לי? (3 חודשים וכו'...) תודה

    • דיני עבודה - חזרה מחופשת לידה
      עו"ד רענן קריב | 26/05/2009 10:48

      המעסיק חייב להחזיר אותך לעבודה פעילה בתפקידך למשך 60 יום. אחרי כן דינך כדין כל עובד אחר. לא ברור לאילו 3 חודשים את מתכוונת. אם אחרי 60 יום תשלימי שנה בעדוה תהיי זכאית לדמי הבראה ואם תפורטי כדין תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. להודעה מוקדמת תהיי זכאית בכל מקרה, לפי מתכונת עבודתך וותקך.