תגובה

  • פיצויים והרעת תנאים
    סשה | 25/05/2009 20:53

    אני עובד במסעדה כ 3 שנים מותכם כשנתיים משמש כאחמ"ש. לפני כמה ימים מנהל המסעדה קבע איתי פגישה ואר שדרך הניהול שלי של המסעדה אינו מתאימה לו יותר והוא מעוניין שאחזור להיות מלצר באותם התנאים בהם אני היום. (המלצרים מרוויחים מטיפים יותר ממני). ואמר שאינו מתכוון לפתר אותי. ובמידה אם איני רוצה להיות מלצר בתמורה לכך שלא אדרוש פיצויים הוא מוכן לתת לי מכתב פיטורים עם המלצה בכדי שאוכל לחתום אבטלה ובנוסף אמר שלא ישאיר אותי בידים ריקות. שאלתי אותו ממתי איני מתפקד יותר כאחמ"ש הוא הודיע לי שמיידית. הודעתי לו שאיני חוזר לעבוד בתור אחמ"ש וכרגע אני ממתין שהוא יודיע לי מה הסכום שהוא מציע לי בכדי שלא אצא בידיים ריקות. יש כאן המון בעיות שאני צריך לדעת אם יש לי עילה לתביעה. ומה הן זכויותי. האם ההודעה שאני מפסיק לעבוד מיידית בתור אחמ"ש שוות ערך לכך שהוא פיטר אותי מעכשיו לעכשיו ללא התראה של חודש. האם זה נחשב כהרעת תנאים. ומה הסכום שאותו אני יכול לדרוש במידה ואני מקבל בממוצע בין 3500-4000 שח בחודש. בנוסף מאז כניסת החוק המנהל אינו שילם לי פנסיה. אשמח לעזרה ולסדר בדברים לפני שאפנה לגורם משפטי. תודה

    • תגובה
      שיר ורד | 26/05/2009 09:32

      קשה לקבוע האם העברתך מתפיקדך תחשב כהרעת תנאים או כשינוי מתבקש עקב תפקודך ורק בית הדין יוכל לקבוע זאת. אם תעבוד כמלצר ותקבל שכר נמוך מיתר המלצרים יתכן ותהיה לך עילת תביעה על אפליה שלא מן העניין. אין כזה דבר מכתב פיטורים רק לביטוח הלאומי, מכתב כזה מאפשר גם לתבוע פצויים, מנגד אם יטען המעסיק שהמכתב פיקטיבי וטענתו תתקבל, יוכל הביטוח הלאומי לבטל את דמי האבטלה ששולמו על סמך מכתב זה ובנוסף לתבוע את הצדדים בתביעה פלילית על הוצאת דבר במרמה. על אי הפרשות לפנסיה אתה יכול להגיש תביעה לבית הדין לעבודה או לחילופין, להמשיך ולעבוד כמלצר, לדרוש בכתב תשלום בגין ההפרשות שלא בוצעו בשנה שעברה והעברה מיידית של ההפרשות לשנה זו ולציין במכתב שבמידה ובקשתך לא תענה תוך 15 יום תתפטר בגין תנאים שאין לצפות מהעובד מלהמשיך ולעבוד ובמידה והמעביד לא יענה למכתבך , לפחות לגבי ההפרשות בגין שנה זו, תוכל להתפטר עם הודעה מראש כחוק. אין לראות בהעברתך מיידית מהתפקיד כפיטורים ללא הודעה מראש,אלא אם כן תצליח להוכיח שהעברתך מהתפקיד משפילה אותך קשות (לדוגמא תהיה כפוף לאחמש שלפני כן היה כפוף לך, אך סרב לקבל את מרותך).