עובדי סיעוד

  • הסכם קיבוצי+משק בית
    ינון | 25/05/2009 18:45

    שלום רב, האם בהינתן הנתונים הבאים: בהסכם הקיבוצי בין ארגון עובדי הסיעוד בישראל לבין רשת בתי האבות בישראל משנת 1992 נקבע שכל עובד סיעוד זכאי לקבל ממעסיקו סכום של 300 ₪ עבור כל שנת עבודה כ"תוספת עבודה מאומצת". הסכם זה הורחב לכל ענף הסיעוד בצו הרחבה שהוציא שר העבודה בשנת 1993. בשנת 1995 נחתם הסכם קיבוצי נוסף בין ארגון עובדי הסיעוד בישראל לבין רשת בתי האבות בישראל, אשר הגדיל את הרכיב של "תוספת עבודה מאומצת" לסך של 600 ₪ בשנה. ביחס להסכם קיבוצי זה לא הוצא מעולם צו הרחבה. יצויין עוד, שבשנת 2000 התפרק ארגון עובדי הסיעוד בישראל, ומאז אינו פעיל עוד. יכול עובד סעודי (בבית פרטי) שפוטר לעלות דרישה בגין אי תשלום "תוספת עבודה מאומצת"?

    • עובדי סיעוד
      עו"ד רענן קריב | 26/05/2009 10:20

      הסכם קיבוצי חל על הצדדים לו. צו הרחבה מחיל הסכם קיבוצי כללי על קבוצת עובדים נוספת (שיכולה לכלול את כל העובדים במדינה). הסכם מ-1995 חל רק על הצדדים לו. יש לבדוק בצו ההרחבה מ-1993 על מי הוא חל. מכאן תיגזר גם התשובה לשאלתך.הצו אינו מופיע באתר משרד התמ"ת.